Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάλη: Κοινή κοπή πίτας από Α.Σ. Πολυνίκη και Α.Σ. Ολύμπια Club

Πάλη: Κοινή κοπή πίτας από  Α.Σ. Πολυνίκ...

Των παλαιστικών Συλλογών της Πάτρας

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σε κοινή εκδήλωση η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των παλαιστικών Συλλογών της πόλης Α.Σ. Πολυνίκη και Α.Σ. Ολύμπια Club. Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα της πάλης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, όπου παρευρέθηκαν μικροί και μεγάλοι αθλητές των συλλόγων, γονείς, προπονητές και πολλοί φίλοι του αθλήματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από τον Δήμο Πατρέων και πιο συγκεκριμένα οι κκ. Κώστας Καραγκούνης, υπεύθυνος δημοτικών αθλητικών υποδομών, Τάκης Πετρόπουλος, σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Γεώργιος Νικηφορίδης, Ομ. Καθηγητής Ιατρικής, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου και Πρόεδρος του ΒΙΟΠΑ, καθώς και η κα Αναστασία Παστουρματζή, Υπεύθυνη του Τμ. Άθλησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Πατρέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ευχές για καλή χρονιά και υγεία, στην συνέχεια έγινε απολογισμός του περασμένου έτους και ενημέρωση για τον προγραμματισμό της νέας αγωνιστικής περιόδου και τις υποχρεώσεις των αθλητών για το 2018.

Κατόπιν έγινε ενημέρωση για τους νέους κανονισμούς του αθλήματος, καθώς και την ανοδική πορεία της πάλης. Όλοι δήλωσαν ικανοποιημένοι με τους αθλητές των συλλόγων, μιας και κατά την διάρκεια της περυσινής χρονιάς επέδειξαν ζήλο και πειθαρχία στις προπονήσεις και είχαν το σθένος και την δύναμη για συμμετοχή σε μεγάλης κλίμακας αγώνες με αρκετές διακρίσεις παρά την δύσκολη και φορτωμένη καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους 25 περίπου νέους αθλητές των Συλλόγων από ηλικίες 5 ετών, καθώς και για την έναρξη προπονήσεων γυναικείου Τμήματος.

Τέλος εκφράστηκαν ευχαριστίες σε όλους αυτούς που στήριξαν την εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα στο Αχαϊκό Χωριάτικο, το Ζαχαροπλαστείο Πλέγας, το Ζαχαροπλαστείο Έδεσμα, την ψησταριά Μασασούρας, καθώς και σε διάφορους φίλους του αθλήματος που επιθυμούν την ανωνυμία τους. Επιπλέον εκφράστηκαν ευχαριστίες στην Διοίκηση του Σταδίου και ειδικότερα τον κ. Πετρόπουλο και την κα Παστουρματζή για την άψογη συνεργασία, την στήριξη και τις διευκολύνσεις που έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα στην πάλη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια ολιγόλεπτη προβολή των καλύτερων αγωνιστικών στιγμών αθλητών των συλλόγων από αγώνες του 2017 και τέλος πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη βράβευση των αθλητών που διακρίθηκαν το περασμένο έτος. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι αθλητές:

Ορέστης Παπαθανασόπουλος του Πολυνίκη Πατρών για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 53 κιλά της ηλικιακής κατηγορίας των παμπαίδων Α στο στυλ της ελευθέρας πάλης.

Να σημειωθεί ότι, αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο του Ορέστη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των παμπαίδων (Τα προηγούμενα ήταν το 2014 & 2015). Την απονομή έκανε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ευάγγελος Καγκελάρης του Ολύμπια Club για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα 73 κιλά της ηλικιακής κατηγορίας των παμπαίδων Β στο στυλ της ελευθέρας πάλης. Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο μετάλλιο για τον Άγγελο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των παμπαίδων. Την απονομή έκανε η Ράνια Λαλιώτη.

Στη συνέχεια έγιναν 3 πιο ιδιαίτερες βραβεύσεις:

Βραβεύτηκε ο αθλητής του συλλόγου Πολυνίκης Ιάσονας Παπαθανασόπουλος για την εισαγωγή του στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Ιάσονας, όντας μαθητής της Γ’ Λυκείου, παρέμεινε ενεργός καθ’ όλη την διάρκεια της περυσινής σεζόν, προπονείτο συστηματικά, αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, κατέκτησε την τρίτη θέση στην Νότια Ελλάδα, προκρίθηκε στους τελικούς και έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση της πανελλήνιας κατάταξης στους έφηβους. Την απονομή έκανε ο Γεώργιος Νικηφορίδης.

Βραβεύτηκαν και δύο βετεράνοι αθλητές της ελευθέρας πάλης για την συνεισφορά τους και πιο συγκεκριμένα οι :

Αλέξανδρος Μακρυγιάννης για την βοήθεια του και την συμβολή του στην προπονητική διαδικασία των αθλητών. Ο Αλέξης με την εμπειρία του, συνέβαλλε στην συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των νέων αθλητών. Την απονομή έκανε η Αναστασία Παστουρματζή.

Σπήλιος Δαφαράνος για την συνεισφορά του στις προπονήσεις της αγωνιστικής ομάδας. Η εμπειρία του Σπήλιου συνέβαλλε στην συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών της αγωνιστικής ομάδας για την επιτυχή συμμετοχή τους σε υψηλού επιπέδου αγώνες. Την απονομή έκανε ο Τάκης Πετρόπουλος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συμβολικά δώρα σε τυχερούς μικρούς αθλητές και αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάλη: Πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Ιωσηφίδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports