Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε" - Η επιστολή παραίτησης του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι

"Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε&...

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις

Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Κώστας Ζουράρις. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Στη λιτή επιστολή του που δεν ξεπερνά τις 40 λέξεις, ο Κώστας Ζουράρις ενημερώνει τον πρωθυπουργό - τον οποίο αποκαλεί σύντροφε - για την πρόθεσή του να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τις υβριστικές δηλώσεις  εναντίον φιλάθλων του Ολυμπιακού και του Άρη.


«Ερίδματε (σσ καλοδομημένε) πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον. Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του AΠΕ-ΜΠΕ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Ζουράρι είχε το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο οποίος του ζήτησε να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας.

Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις έστειλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

 

Το τηλέφωνο Καμμένου στον Ζουράρι για να παραιτηθεί


Οι δηλώσεις που έφεραν το… χάος

Συνέντευξη με… φαρμακερές ατάκες κατά του Ολυμπιακού και του Άρη παραχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον «Μetropolis 95,5» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζουράρις είπε: «Βουντού, βουντού, βουντού, και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος κάθισαν 10.000 γαύροι…». Το επανέλαβε γελώντας πολλές φορές ενώ δεν έμεινε εκεί αλλά σε άλλη ερώτηση του παρουσιαστή καταφέρθηκε κατά του Αρη λέγοντας «Ποιος γ…. τον Αρη».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την αποπομπή του Κώστα Ζουράρι από την κυβέρνηση ζήτησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΙ ο βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, καλώντας τον υφυπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις προσβλητικές δηλώσεις του για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και για τον 'Αρη Θεσσαλονίκης.

Οι δηλώσεις του κ. Ζουράρι προκάλεσαν την αντίδραση πολιτικών κομμάτων, καθώς και των δύο ΠΑΕ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο αναμένονται ανακοινώσεις για το ζήτημα Ζουράρι εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για κατάντια της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

 

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας έγραψε: «ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια».

 

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, με δήλωσή του στο «Βήμα» αναφέρει ότι υποβάλει την παραίτησή του από υφυπουργός. Η παραίτηση υποβάλλεται, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και in.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις