Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλό... Πάσχα η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία

Καλό... Πάσχα η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία

Αυτό ελπίζει η κυρία Μέρκελ

«Ελπίζω ότι μετά την συγκατάθεση των κομμάτων θα έχουμε κυβέρνηση πριν το (καθολικό) Πάσχα (σ.σ. την πρώτη Απριλίου). Η επιθυμία για διαφορετικές απόψεις σε μια δημοκρατία δεν επιτρέπεται να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην είναι δυνατή πλέον η δυνατότητα για συνεργασία.

Οι διερευνητικές συζητήσεις είναι ένα ένα βήμα μιας μακράς διαδικασίας για το σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού», είπε η Α. Μέρκελ σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Ρίγκεν του βορειοανατολικού κρατιδίου Προπομερανία, την εκλογική της περιφέρεια.

Η νυν -και ενδεχομένως μέλλουσα καγκελάριος- περιέγραψε επίσης τα βασικά σημεία των αποτελεσμάτων των διερευνητικών συνομιλιών και υπογράμμισε ότι επιθυμεί να καταβληθεί προσπάθεια να βρίσκονται λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο: «Πολλα προβλήματα, όπως είναι λ.χ. η στάση απέναντι στις ΗΠΑ, την Κίνα και η προστασία του κλίματος, δεν μπορούν να επιλυθούν από τα εθνικά κράτη μεμονωμένα, αλλά πρέπει να επιλύονται από την Ευρώπη. Η Γαλλία είναι πολύ δραστήρια στα θέματα αυτά και επιθυμούμε να υπάρχουν και γερμανικές απαντήσεις».

Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε, επίσης, στην πεντηκοστή πέμπτη επέτειο της υπογραφής της «Συμφωνίας των Ηλυσίων», η οποία ρυθμίζει τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας: «Συμφωνήσαμε κατά τις διερευνητικές συζητήσεις να επεξεργαστούμε τη συμφωνία και να θέσουμε νέους στόχους ως δυνητική νέα κυβέρνηση», όπως είπε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις