Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο μακρύς Γενάρης των πολλών λογαριασμών

Ο μακρύς Γενάρης των  πολλών λογαριασμών

Της Αθηνάς Τραχήλη*

Ασφαλώς και υπάρχουν ανάγκες. Και καλοδεχούμενη κάθε μορφή στήριξης των πολιτών. Εν τούτοις, η πραγματικότητα έδειξε ήδη τις προηγούμενες ημέρες ότι όταν η Νέα Δημοκρατία έλεγε ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ψηφοθηρικό επίδομα περιστασιακού χαρακτήρα, που μπαίνει στη μια τσέπη των πολιτών για να βγει αμέσως απ’ την άλλη, δεν είχε άδικο.

Το κατανοούν, πλέον, οι πολίτες. Όπως, επίσης, κατανοούν ότι το κοινωνικό μέρισμα δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα μιας ανελέητης φοροεπιδρομής που στόχο έχει, οριζοντίως, όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Την μια μέρα το εισέπραξαν, την άλλη μέρα το κατέθεσαν (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.α.). Αυτή είναι η αλήθεια που η κυβέρνηση ενοχλείται όταν την ακούει. Αλλά, αυτός δεν είναι λόγος για να μένουμε σιωπηλοί.

Δουλειές χρειάζονται σήμερα οι πολίτες και όχι ελεημοσύνες. Αξιοπρεπή εισοδήματα και ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Όχι τα περισσεύματα της εξαντλητικής υπερφορολόγησης που διανέμονται για να υπηρετηθούν οι επικοινωνιακές και μικροκομματικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Δουλειές, λοιπόν. Όχι ελεημοσύνες. Αυτό ζητούν στην Πάτρα, στην Αχαΐα, οι χιλιάδες άνεργοι, τα νέα παιδιά, οι απολυμένοι και εν απογνώσει οικογενειάρχες που καθημερινά χτυπούν πόρτες αναζητώντας εισόδημα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Η μεσαία τάξη έχει διαλυθεί, εκατομμύρια Έλληνες έχουν διολισθήσει σε βαριά φτώχεια. Με την κυβέρνηση να επιστρατεύει κάθε πιθανή καταφυγή σε παλαιοκομματικές τακτικές με μόνο γνώμονα το πως θα καταφέρει να ωραιοποιήσει την εικόνα της και να ξεγελάσει. Χωρίς ν’ απαντά στο πρόβλημα.

Όμως, ο καιρός που οι πολίτες έπεφταν θύματα της πολιτικής των φιλοδωρημάτων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Δουλειές χρειάζονται. Και οι δουλειές για να έρθουν χρειάζονται δυο βασικές προϋποθέσεις. Χαμηλή φορολογία και νέες επενδύσεις. Ό,τι δηλαδή απεχθάνεται, τορπιλίζει και αρνείται να δεχθεί η σημερινή κυβέρνηση.

Η Νέα Δημοκρατία, το βλέπουν όσοι ανεπηρέαστα, από απόσταση και με ψυχραιμία παρακολουθούν τα πράγματα, έχει καταθέσει ένα δεσμευτικό πλάνο διακυβέρνησης της χώρας που στοχεύει στο εισόδημα και όχι στις ελεημοσύνες. Στην δυνατότητα όλων μας, απ’ την δουλειά μας και μέσα απ’ αυτή, να αισθανόμαστε περήφανοι, συνεπείς, δημιουργικοί και ελεύθεροι.

Ο μακρύς Γενάρης των πολλών λογαριασμών είναι η χειροπιαστή απάντηση στο «ροζ σύννεφο» που θέλησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση πριν λίγες εβδομάδες. Και το οποίο γρήγορα διαλύθηκε.

*Η Αθηνά Τραχήλη είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις