Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεύγουν σε ένα μήνα οι σκαλωσιές από το δημοτικό θέατρο Απόλλων της Πάτρας

Φεύγουν σε ένα μήνα οι σκαλωσιές από το ...

Τελειώνουν οι εργασίες συντήρησης

Σε περίπου ένα μήνα λένε οι τελευταίες πληροφορίες θα φύγουν οι σκαλωσιές από το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο το κτίριο – κόσμημα της πλατείας Γεωργίου είχε καλυφθεί από σκαλωσιές και προστατευτικά πανιά προκειμένου να γίνουν εργασίες συντήρησης του εξωτερικού και εσωτερικού χώρου ώστε να αναπλασθεί εκτος των άλλων η προσοψη που είχε καταρρέυσει σε πολλά σημεία.

Το δημοτικό θέατρο, ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της πόλης τα τελευταία χρόνια παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης με σοβάδες που ειχαν καταρρεύσει από την πρόσοψη και ορατά σημάδια διάβρωσης από την υγρασία, μέσα στους τοίχους.

Στο πλαίσιο των εργασιών των τελευταίων μηνών έγινε συντήρηση και αποκατάσταση των οροφογραφιών στο φουαγιέ με θέματα μυθολογικού περιεχομένου, ενώ προγραμματίζεται άμεσα η αλλαγή και επέκταση της σκηνής, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις πολυπρόσωπων θεατρικών παραγωγών.

Το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, είχε πληγεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά από υγρασία, που είχε προκαλέσει αποσάθρωση της πρόσοψης.

Το δημοτικό θέατρο «Απόλλων», είναι το παλαιότερο κλειστό λυρικό θέατρο στην Ελλάδα, με συνεχή λειτουργία, εποπτευόμενο από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και αποτελεί σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ταυτότητας της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις