Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πρώτα εξυγιάνεις πλήρως την πληγή και μετά την κλείνεις

Πρώτα εξυγιάνεις πλήρως την πληγή και με...

Του Κώστα Μπουρδούλη

Ακούω, τώρα τελευταία, πολλές φωνές που υποστηρίζουν, ότι πρέπει επειγόντως να «κλείσει» επιτέλους το πρόβλημα με το όνομα της πρώην Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM). Να «κλείσει» επιτέλους οριστικά μια πληγή, που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια.

Ναι, ποιος δεν το θέλει, αλλά να «κλείσει» άρον άρον, χωρίς να έχουμε ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ότι αργά ή γρήγορα δεν θα «ξανανοίξει»; Αυτό που ξέρω, χωρίς να είμαι γιατρός, είναι ότι ο καλός χειρουργός «κλείνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ μια πληγή», ΜΟΝΟ όταν αυτή έχει ΕΞΥΓΙΑΝΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ και δεν υπάρχουν εσωτερικές μολύνσεις και μικρόβια.

Διαφορετικά, αν οι μολύνσεις και τα μικρόβια παραμένουν, έστω και παρέμβει άριστος πλαστικός χειρουργός για να μην φαίνονται τα ράμματα, είναι βέβαιο ότι γρήγορα η πληγή θα κακοφορμίσει, θα πυορροήσει και θα υπάρξει σοβαρότατος κίνδυνος καθολικής μόλυνσης ή ακόμη και ακρωτηριασμού.

Με λίγα λόγια θεωρώ ότι αν δεν προσέξουμε τώρα, που έχουμε το πάνω χέρι, αν δεν αντιμετωπισθεί ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το επικίνδυνο μικρόβιο του «Πανμακεδονισμού», η «πληγή, που κλείσαμε άρον άρον», γρήγορα θα «ξανανοίξει», εμείς τότε, που ήδη θα έχουμε ανοίξει διάπλατα το δρόμο στους Σκοπιανούς για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟΥ.

Φυσικά και δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τους «φίλους και συμμάχους» μας, που, στην μακραίωνη ιστορία μας, έχουν περίτρανα αποδείξει ότι αυτό που στηρίζουν είναι, αποκλειστικά και μόνο, το δικό τους συμφέρον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις