Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σπασμένα χέρια, πόδια και κεφάλια μεταναστών στο λιμάνι - Τι καταγγέλουν αλληλέγγυοι - Τι λέει το λιμεναρχείο ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σπασμένα χέρια, πόδια και κεφάλια μετανα...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Το βράδυ της αλλαγής του χρόνου

Εικόνες από σοβαρούς τραυματισμούς προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν στην Ιταλία μέσω του λιμανιού της Πάτρας, δημοσιοποιήσαν αλληλέγγυοι στους μετανάστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένστολοι χτύπησαν άσχημα αλλοδαπούς που εντόπισαν μέσα στο λιμάνι. Τα μέλη των κινήσεων υπερ των μεταναστών ζήτησαν εξηγήσεις από τον κέντρικό λιμενάρχη και ΕΔΕ για να διαπιστωθεί ποιος χτύπησε τους πρόσφυγες παραμονή πρωτοχρονιάς στους χώρους του νέου λιμανιού.

Αντιπροσωπεία αλληλέγγυων στους μετανάστες και κινήσεων πολιτών για την υπεράσπιση δικαιωμάτων των προσφύγων, συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με τον κεντρικό λιμενάρχη Πατρων Δημήτρη Κυριακουλόπουλο από τον οποίο ζήτησαν εξηγήσεις σε ότι αφορά περιστατικά ξυλοδαρμών μεταναστών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κίνησης υπεράσπισης δικαιωμάτων των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας Νίκο Παπαγεωργίου, ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος χτύπησε τους μετανάστες.

Οι αλληλέγγυοι στους μετανάστες, αναζητούν τους υπεύθυνους μεταξύ οδηγών φορτηγών, πληρωμάτων φύλαξης πλοίων της γραμμής Πάτρα Ιταλία, αλλά ακόμη και τους λιμενικούς ή αστυνομικούς που περιπολούν μέσα και έξω από το λιμάνι αντίστοιχα.

Η SARAH SNIDER είναι από τη Γερμανία. Είναι μέλος της ομάδας εθελοντών ιατρών DocMobile - Medical Help e.V., οι οποιοί παρέχουν δωρεάν βασική ιατρική υποστηριξη σε αδύναμες κοινωνικά ομάδες και πληθυσμούς όπως οι μετανάστες. Η ίδια διαπιστωσε τους σοβαρούς τραυματισμούς στους πρόσφυγες και επίσης άκουσε τις καταγγελίες τους για τους υπαίτιους.

Οι εικόνες που δημοσιοποίησαν τα μέλη των κινήσεων υπεράσπισης δικαιωμάτων των προσφύγων, είναι σκληρές. Σε κάποιες περιπτώσεις εμφανίζονται μετανάστες με πόδια στο γύψο, ράμματα στο κεφάλι και άλλα σημεία. Ωστόσο μένει να ξεκαθαριστεί ποιοι και πως χτύπησαν τους πρόσφυγες, και με ποια αφορμή.

Από την πλευρά του ο λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος, αν και αρνήθηκε την εμπλοκή λιμενικών στα όποια περιστατικά καταγγέλθηκαν - καθώς δεν έχουν τέτοιες εντολές - δήλωσε πως θα διερευνήσει τι ακριβώς συνέβη κι απο ποιούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τραυματισμοί των μεταναστών ενδεχομένως να οφείλονται σε αυτοτραυματισμούς, κατά τις προσπάθειές τους να πηδήξουν τα κάγκελα του λιμανιού ή ακόμη και τη εμπλοκή πολιτών - οδηγών φορτηγών σε περιστατικά, οπότε και διαπιστώνονται κρυμμένοι αλλοδαποί σε βαριά οχήματα.

Ο κεντρικός λιμενάρχης αφιέρωσε πολύ χρόνο στα μέλη της κίνησης υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και δεσμεύθηκε να αναζητήσει απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις