Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Tα εργατικά ατυχήματα στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα - Δείτε τη λίστα της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Tα εργατικά ατυχήματα στην Πάτρα και τη ...

Ένας 51χρονος Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έχασε τη ζωή του

Ποδαρικό με το… αριστερό έκανε η «οικογένεια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ένας ακόμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του όπως ενημερώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένας 51χρονος Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης έχασε τη μάχη με τη ζωή τη δεύτερη μέρα του χρόνου, μετά από ατύχημα που είχε στην Αττική Οδό με το απορριμματοφόρο που οδηγούσε, στις 23 Οκτωβρίου 2017.

Τα συλλυπητήρια της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

«Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δυστυχώς, μπήκε το 2018. Την δεύτερη μόλις ημέρα του νέου έτους η «οικογένεια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί ένα ακόμη μέλος της. Ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Η. Ζ. έχασε χθες τη μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις 23 Οκτωβρίου 2017, όταν το απορριμματοφόρο το οποίο οδηγούσε ανατράπηκε στην Αττική Οδό.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του 51χρονου Δημοτικού Υπαλλήλου και την ίδια στιγμή εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του.

Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα καθήκοντος με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μάλλον, όταν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες συνεχίζουν να επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία στην εφαρμογή και τήρηση των νομοθετημένων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας για τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα μπορούσε να έχει σώσει ανθρώπινες ζωές.

Ο Η. Ζ. ήταν ένα από τα θύματα των πολλών ατυχημάτων του 2017 και με τον θάνατο του, στην αρχή του 2018, με το πιο τραγικό τρόπο μας θυμίζει πώς τίποτα δεν έχει αλλάξει και αν δεν αναληφθούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες και μέτρα το νέο έτος θα είναι δυσοίωνο.

Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας οφείλουν να ενισχύσουν το νομοθετικό πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να αποδώσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν για τον θάνατο του 51χρονου Δημοτικού υπαλλήλου.

Θα πρέπει δε να σταματήσει η προσπάθεια απαξίωσης του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ευσυνειδησία επιτελούν τα καθήκοντα τους, να μπει οριστικό φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας, να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εκχωρηθεί καμία αρμοδιότητα των υπηρεσιών στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα».

Με αφορμή το τραγικό συμβάν η Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα εργατικά ατυχήματα στις τοπικές αυτοδιοικήσεις την προηγούμενη χρονιά, με το καλοκαιρινό συμβάν του τραυματισμού του Υπαλλήλου του Δήμου Πατρέων στην Ξερόλακα, να αποτελεί ένα από τα ατυχέστερα περιστατικά τραυματισμών.

Δείτε τη λίστα με όλα τα ατυχήματα στη Δυτική Ελλάδα αλλά και όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις