Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Μύθοι και πραγματικότητα σε gadgets, όπως κάμερες smartphones, ακουστικά, powerbanks

Μύθοι και πραγματικότητα σε gadgets, όπω...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τι πουλάνε και τι αγοράζουμε

Η πραγματικότητα πολλές φορές διαφέρει από αυτό που διαβάζουμε ή ακούμε σε διαφημίσεις. Εκεί που όλα ακούγονται ιδανικά και εντυπωσιακά.

Στην πρόσφατη black friday, συγκεκριμένο smartphone αποδείχθηκε πως ήταν πολύ κατώτερο των περιστάσεων από αυτό που διαφήμιζε, με κράχτη την κάμερα αρκετών megapixel. Το πολύ χαμηλό κόστος του, συγκριτικά με τα megapixel της κάμερας που διαφημιζόταν πως διαθέτει, έκανε πολλούς να την πατήσουν. Για να διαπιστώσουν στη συνέχεια πως η ποιότητα της εικόνας που απέδιδε στις φωτό ήταν από μέτρια εώς κακή.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟ1: Τα megapixel δεν ισσοδυναμούν με ποιότητα εικόνας. Την κυριότερη σημασία έχει ο αισθητήρας.

Powerbanks: Πικραμένη ιστορία για πολλούς που την έχουν πατήσει εκτιμώντας πως τα mAh είναι ίδια για όλους τους φορητούς φορτιστές. Το φθηνό κρέας το τρώνε οι σκύλοι λέει ο λαός και το γνωμικό έχει διαχρονική ισχύ και για αυτή την κατηγορία gadget με φθηνές λύσεις να αποδεικνύονται αδύναμες και ανίσχυρες να φορτίσουν ακόμη κι ένα κινητό για 1 φορά.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟ2: Η ποιότητα των μπαταριών διαφέρει από μοντέλο σε μοντέλο. Επίσης καίριας σημασίας είναι και το καλώδιο μέσω του οποίου φορτίζεται τη συσκευή σας. Αν είναι μεγάλο (ή ακατάλληλο) η συσκευή σας, μπορεί να ξεφορτίζει πιο γρήγορα απ ότι φορτίζει, εφόσον τη χρησιμοποιείται.

ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ: Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό και για ακουστικά με δυνατότητες 7.1 dolby surround. Στην αγορά προσφέρονται ακουστικά με δυνατότητες περιμετρικού ήχουν πολλών σημείων τα οποία ωστόσο συνδέονται σε κονσόλες και pc μέσω jack (καρφιού). ΜΥΘΟΣ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟ3: Μόνο η διασύνδεση μέσω usb μπορεί να διασφαλίσει ήχο surround σε ακουστικά. Ολα τα άλλα μπορούν να έχουν μόνο στερεοφωνική απόδοση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις