Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτη φορά θα κάνουν δικό τους παιχνίδι 49 πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού

Ανατροπή στον Κρυμμένο Θησαυρό! Για πρώτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ξεχωριστά από του Δήμου

Μία ανατροπή θα έχει το φετινό Πατρινό Καρναβάλι καθώς 49 πληρώματα ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν «συμπληρωματικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού»... ξεχωριστά από αυτό του Δήμου. Αυτή η απόφαση ελήφθη όπως επισημαίνουν, μετά από την άρνηση του Δήμου Πατρέων, να τους αναθέσει τη διοργάνωση του παιχνιδιού.

Τα παραπάνω αλλά και πολλές άλλες λεπτομέρειες γνωστοποιήθηκαν σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα εκπρόσωποι πληρωμάτων, στα γραφεία του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πάτρας(Καραϊσκάκη 66).

Ωστόσο υποστήριξαν ότι η πρωτοβουλία τους δεν αποσκοπεί στο να ανοίξουν πόλεμο με τον Δήμο.

«Δεν κάνουμε πόλεμο αλλά πρόταση θέλοντας από εδώ και πέρα να γίνει κάτι καλύτερο. Όλο αυτό είναι ένας ήπιος τρόπος να δείξουμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Δε θέλουμε ρήξη με τον Δήμο αλλά να πείσουμε ότι κάτι δε πάει καλά με το καρναβάλι και ότι χρειάζεται μία αλλαγή, μία ανατροπή.

Το κύριο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι του Δήμου και πρέπει να είναι του Δήμου. Εμείς είμαστε εδώ για να προτείνουμε κάτι νέο, πρέπει όμως και ο Δήμος να αντιμετωπίσει το θεσμό με σοβαρότητα,» ανέφεραν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φάκαλος και ο Δημητρης Κουρμπανάς.

Το σήμα του "+πληρωματικού παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού"

Το σήμα του "+πληρωματικού παιχνιδι...

Το σήμα του "+πληρωματικού παιχνιδιού κρυμμένου θησαυρού"

«Στο περσινό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού συμμετείχαν 65 πληρώματα ενώ ολοκλήρωσαν 53. Τα περισσότερα πληρώματα,είμαστε φίλοι μεταξύ μας,  διαπιστώσαμε μία καθίζηση του κρυμμένου θησαυρού και του καρναβαλιού γενικότερα ...τόσο σε ποιοτικό και ποσοτικό επίπεδο όσο και σε στελεχιακό και χρηματοδοτικό.

Πεποίθηση μας είναι ότι το καρναβάλι δεν πάει καλά και χρειάζεται μία ανάταξη. Μέσα από συζητήσεις φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι γι αυτή τη φθίνουσα πορεία δεν ευθύνεται μόνο ο Δήμος…αλλά οι συγκυρίες και εμείς οι ίδιοι, τα πληρώματα που είμαστε ενεργά όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχές Νοέμβριου συγκαλέσαμε μία συνάντηση όλων των πληρωμάτων και μετά από κάποιες συναντήσεις αποφασίσαμε ότι δεν γίνεται να μείνουμε άπραγοι ξέροντας ότι ο Δήμος έχει και άλλα σημαντικά πράγματα να σκεφτεί αλλά και ότι δεν γίνεται μόνο να ζητάμε από τον Δήμο σε καιρούς κρίσεις. Φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει και να δίνουμε…ότι πρέπει κάτι να κάνουμε και να προσφέρουμε.

Ζητήσαμε να μας ανατεθεί το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με σκοπό να παίξουμε ένα ωραίο και ευφάνταστο καρναβαλικό παιχνίδι και να βοηθήσουμε να υπάρξει ένα παιχνίδι αντάξιο του θεσμού και της ιστορίας της πόλης.

Μετρήσαμε τις δυνάμεις, τις δυνατότητες μας και συνειδητοποιήσαμε ότι τα πληρώματα που βρεθήκαμε μαζί έχουμε διοργανώσει περισσότερα από 8 παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού τα τελευταία χρόνια", επεσήμανε ο Δημήτρης Φάκαλος. Και πρόσθεσε:

Οι Δημοτικοί υπάλληλοι ποτέ δεν έχουν διοργανώσει παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού …είναι κάτι που γίνεται από εθελοντές ιδιώτες. Έτσι ζητήσαμε να συνδράμουμε κι εμείς στη διοργάνωση. Συντάξαμε μια λεπτομερή πρόταση και την καταθέσαμε στον Καρναβαλικό Οργανισμό. σε αυτή την κίνηση συμμετείχε το 85% των πληρωμάτων που συμμετέχει στον κρυμμένο θησαυρό.

Η πρόταση μας βασίστηκε στα μέσα που έχουμε, στην τεχνογνωσία και στην όρεξη μας. Ζητήσαμε να συνεισφέρει ο Δήμος 5-6.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Καρναβαλιού και εμείς θα βρίσκαμε τους υπόλοιπους πόρους μέσω χορηγών. Για να είμαστε ξεκάθαροι για να διοργανωθεί ένα σωστό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού χρειάζονται 12-15.000 ευρώ».

Δημήτρης Φάκαλος και ο Δημητρης Κουρμπανάς.

Δημήτρης Φάκαλος και ο Δημητρης Κουρμπανάς.

Δημήτρης Φάκαλος και ο Δημητρης Κουρμπανάς.

Ο Δημήτρης  Κουρμπανάς (εκπρόσωπος του πληρώματος 159) αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά που θα έχει το "+πληρωματικόπαιχνίδικρυμμένου θησαυρού" αλλά και στο στόχο του.

«Μετά την απόρριψη της πρότασης από τον Δήμο αποφασίσαμε ότι θέλουμε να υλοποιήσουμε το παιχνίδι πρώτα από όλα για εμάς τους ίδιους, τα πληρώματα που συμμετέχουμε. Δεν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα νέο θεσμό. Θέλουμε το παιχνίδι να είναι στη κλασσική του μορφή υπό την αιγίδα του Δήμου, στο πλαίσιο του καρναβαλιού της Πάτρας.

Η δομή του θα είναι κλασσική θα έχει τις φάσεις πλοήγησης στις γειτονίες της πόλης , τις φάσεις πλατειάς με τα παιχνίδια, τους γρίφους, τα θεάματα …Απλά θέλουμε να το προσεγγίσουμε πιο σύγχρονα, να εντάξουμε νέες τεχνολογίες και να λάβουμε υπόψη μας τον καιρό.

Πρέπει να δουλέψουμε την επικοινωνία του παιχνιδιού έχοντας μαζί μας τα μέσα και τα social media έτσι ώστε να έχουμε θεατές που θα μάθουν γι αυτό και θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Μέχρι τώρα υπάρχει μία εσωστρέφεια. Θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα αξίζει ο κόσμος να δει και που θα το καταλαβαίνει... που θα το διασκεδάσει.

Η επιτροπή θα είναι μέσα από τα ίδια τα πληρώματα αλλά οι άνθρωποι της επιτροπής δεν θα είναι διαγωνιζόμενοι.

Κάνουμε κάτι για να περάσουμε καλά θέλοντας όμως να λειτουργήσει ως οδηγός για να ξανά πάμε του χρόνου στο Δήμο και να προτείνουμε πάλι να μας αναθέσει την διοργάνωση» ανέφερε.

Τέλος έγινε σαφές ότι τα πληρώματα ελπίζουν ότι αυτό γίνεται πρώτη και τελευταία φορά, ότι θα δείξουν τι μπορούν να κάνουν και ότι του χρόνου ο Δήμος θα αντιμετωπίσει το θέμα διαφορετικά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις