Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση για τον ΣΚΑΪ- Τρίτο το Κίνημα Αλλαγής

Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση...

Με 2 μονάδες διαφορά

Προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, με τους πολίτες να εκφράζουν ανησυχίες για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στους πλειστηριασμούς ακινήτων, στην επίσκεψη Ερντογάν και στις προσπάθειες πώλησης πολεμοφοδίων στη Σαουδική Αραβία. Η ΝΔ αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στην πρόθεση ψήφου με 30 μονάδες, έναντι 18 μονάδων που αποσπά η Κουμουνδούρου.

Αμφότερες παρατάξεις χάνουν μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του ΠΑΜΑΚ, το Νοέμβριο. Το κυβερνών κόμμα πλήττεται από χαμηλή συσπείρωση, χάνοντας πάνω από το ένα πέμπτο των οπαδών του στην αποχή ή το λευκό.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, με 9,5 μονάδες, κερδίζοντας έναν πόντο τον τελευταίο μήνα. Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς συσπειρώνει τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και περισσότερους από τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του Ποταμιού.

Τέταρτη δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5% ενώ στο 6,5% ακολουθεί το ΚΚΕ. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπερβαίνει το όριο του τρία τοις εκατό για είσοδο στη Βουλή, με την Ένωση Κεντρώων να αποσπά το 2,5% των ψήφων. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να ακολουθούν με 2%, ισοψηφώντας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις