Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΦΙΛΜ "STAR WARS:OI ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ JEDI"

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΕΣΠΕΥΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩ...

"Εσκισε" στις ΗΠΑ, ενθουσιάζει και στην Ελλάδα

Εκπληκτική ήταν η πορεία που διέγραψε στην πρεμιέρα της στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο, η νέα ταινία του περίφημου «Πολέμου των άστρων», «Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi» σε σκηνοθεσία Ριάν Τζόνσον. Στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε, όπου το φιλμ ξεκίνησε να προβάλλεται (σε διανομή της Feelgood) την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η καλογυρισμένη και συγκινητική σε σημεία ταινία που είναι αφιερωμένη «στη μνήμη της αγαπημένης μας πριγκίπισσας Carrie Fisher» όπως αναγράφεται στους τίτλους τέλους, υπολογίζεται ότι έκοψε πάνω από 5.000 εισιτήρια.

Μάλιστα το Σάββατο 16/12 το βράδυ, λόγω μίας διακοπής ρεύματος στο κεντρικό σύστημα του πολυκινηματογράφου της Πάτρας, οι υπάλληλοι στα ταμεία αναγκάστηκαν για λίγη ώρα να κόβουν εισιτήρια σε χαρτάκια. Ευτυχώς λίγο αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε ενώ όπως ήταν φυσικό λόγω και την πληθώρας του κόσμου δημιουργήθηκαν ουρές στα ταμεία.

Διεθνώς η ταινία που έχει ενθουσιάσει ακόμη και τους απλούς θεατές, τους όχι φανατικούς του διαστημικού κινηματογραφικού έπους, «έσκισε» και κατάφερε στις ΗΠΑ το τριήμερο της πρεμιέρας της (15-17/12) να ξεπεράσει τα 220 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, πετυχαίνοντας το 2ο μεγαλύτερο opening όλων των εποχών πίσω μόνο από το ακριβώς προηγούμενο φιλμ του Star Wars, Η Δύναμη Ξυπνάει που τον Δεκέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει με πάνω από 247 εκατομμύρια δολάρια!

Μάλιστα μαζί και με τα περίπου 230 εκατομμύρια δολάρια από την πρεμιέρα της ταινίας (όπου βασικό ηγετικό ρόλο έχει ο Luke Skywalker – Μαρκ Χάμιλ) στον υπόλοιπο κόσμο, οι διεθνείς εισπράξεις μαζί και με των ΗΠΑ, ξεπέρασαν σε τέσσερις μόλις μέρες το απίστευτο νούμερο των 450 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το όμορφο στοιχείο είναι ότι στη διάρκεια των προβολών στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε όπως και αλλού, ο κόσμος αντιδρά αυθόρμητα και στα σημεία που οι Jedi κερδίζουν μία μάχη, οι θεατές ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Στην προβολή που ήμασταν μετρήσαμε τουλάχιστον 7-8 φορές που ο κόσμος χειροκρότησε και επευφημούσε τους ήρωες. Μας άρεσαν πολύ και τα ζωάκια όπως τα porg που ζουν στο αρχέγονο νησί των Jedi, ο μαλλιαρός Τσούι αλλά και το νέο ατρόμητο ρομποτάκι BB-8. Συγκινητική και η ελάχιστων λεπτών επανεμφάνιση του master Yoda ενώ η παρουσία της Κάρι Φίσερ ως πριγκίπισσα Leia ειδικά προς το τέλος στη σκηνή που συναντά τον Luke φέρνει δάκρυα στα μάτια, γνωρίζοντας ότι η 60χρονη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή πέρυσι την άλλη μέρα των Χριστουγέννων.

*H βασική φωτ. είναι από το σάιτ disney.wikia.com.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture