Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχεται "ζεστό" χρήμα στην φοιτητική εστία Πατρών- Απλήρωτοι όμως οι εργαζόμενοι ενόψει Χριστουγέννων

Έρχεται "ζεστό" χρήμα στην φοι...

Βρέθηκαν τα χρήματα για την σίτιση

Παίρνουν μπροστά και πάλι τα μαγειρεία της φοιτητικής εστίας Πατρών μετά την εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων από την κυβέρνηση για την εύρυθμη λειτουργία τους. Ωστόσο, όπως πληροφορείται το thebest.gr, οι περίπου 65 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην εστία μέσω εργολάβων, παραμονές Χριστουγέννων, παραμένουν απλήρωτοι κι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Αναφορικά με την σίτιση των φοιτητών η οποία είχε διακοπεί λόγω προβλημάτων στην ομαλή χρηματοδότηση του εστιατορίου της εστίας, τα χρήματα για την ομαλοποίηση της κατάστασης τελικά εξασφαλίστηκαν και από την περασμένη Παρασκευή οι φοιτητές τρώνε κανονικά.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr το κονδύλι που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και έχει καταβάλει μέχρι και σήμερα για την φοιτητική εστία Πατρών ανέρχεται στα 74.739,71 ευρώ σε συνεργεία τροφίμων και 52.496,24 ευρώ στο συνεργείο μαγειρείων. Έτσι πλέον όλοι ελπίζουν ότι τα πρόσφατα γεγονότα με τη διακοπή προμηθειών και εντέλει της σίτισης (για μια εβδομάδα) των περίπου 5.000 φοιτητών που τρώνε καθημερινά στην εστία θ’ αποτελέσουν παρελθόν.

Την αγωνία του πάντως συνεχίζει να εκφράζει ο διευθυντής της Φοιτητικής Εστίας, Γιώργος Αθανασόπουλος ο οποίος εξηγεί στο thebest.gr πώς τα προβλήματα καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν μεγάλα για την εστία με αποτέλεσμα να οι φοιτητές να κάνουν κινητοποιήσεις και καταλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι στις εστίες δεν έχουν ανάψει ακόμα, παρά το κρύο, τα καλοριφέρ, κάτι που, όπως μας διαβεβαίωσε ο κ. Αθανασόπουλος, θα γίνει εντός της εβδομάδας, καθώς υπάρχουν πλέον χρήματα για να γίνει αγορά πετρελαίου.

Ωστόσο σε εκκρεμότητας φαίνεται πως παραμένουν οι περίπου 65 εργαζόμενοι της εστίας (μάγειρες, συντήρηση κ.α.) οι οποίοι απασχολούνται μέσω εργολάβων.

Οι άνθρωποι αυτοί, μόλις μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, παρέμεναν, σύμφωνα με πληροφορίες, απλήρωτοι και χωρίς να έχουν «ζεσταθεί» με μισθούς από τον Σεπτέμβριο. Η κατάστασή τους είναι πλέον πολύ δύσκολη, κάποιοι ζουν με δανεικά ή στηρίζονται από γονείς και φίλους. Κάνουν έκκληση προς όλους τους υπευθύνους το πρόβλημά τους να αντιμετωπιστεί ώστε να περάσουν και αυτοί, μαζί με την εστία, σε μια φάση κανονικότητας.

 

Βρέθηκαν 20 εκατ. ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών στο πανεπιστήμιο Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις