Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αθηνά Τραχήλη: «Η κυβέρνηση βαφτίζει το μαύρο άσπρο…»

Αθηνά Τραχήλη: «Η κυβέρνηση βαφτίζει το ...

Μίλησε στο Συνέδριο της Ν.Δ.

«Το ζήτημα της ανεργίας δεν είναι απλώς φλέγον για την χώρα. Είναι ο παράγοντας που συμπυκνώνει μέσα του όλες τις συνέπειες της κρίσης και ταυτόχρονα, ο βασικός δείκτης αποτυχίας της οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης».

Αυτό επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Αθηνά Τραχήλη, στην παρέμβαση της στις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση – στο ζήτημα της απασχόλησης- βαφτίζει το μαύρο άσπρο και προσπαθεί να μας πείσει ότι τα στατιστικά μεγέθη τεκμηριώνουν ανάκαμψη στην αγορά εργασίας με τόνωση της απασχόλησης και αποκλιμάκωση της ανεργίας.

«Όσοι προερχόμαστε απ’ την ελεύθερη αγορά γνωρίζουμε άριστα ότι αυτή η εικόνα είναι ψευδεπίγραφη. Σήμερα περίπου το 60% των αναγγελιών προσλήψεων αφορούν θέσεις μερικής απασχόλησης, δηλαδή λίγες ώρες εργασίας την εβδομάδα ή το μήνα και πενιχρές αποδοχές», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.

Και σημείωσε: «Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει αυτήn την τραγική πραγματικότητα, κλείνει τα μάτια και με τη μέθοδο της παραμορφωτικής ανάγνωσης των αριθμών και με επικοινωνιακά τρυκ επιχειρεί να φιλοτεχνήσει ένα δήθεν σαξές στόρι στο πεδίο της απασχόλησης. Έρχομαι από μια περιοχή, το νομό Αχαΐας, που η ανεργία – κυρίως στους νέους και στις γυναίκες- χτυπάει κυριολεκτικά κόκκινο. Χιλιάδες νέα παιδιά με περγαμηνές, με δεξιότητες, με επιστημονικά ή επαγγελματικά εφόδια φεύγουν κατά κύματα στο εξωτερικό. Παιδιά για τα οποία η ελληνική Πολιτεία επένδυσε στην μόρφωση τους και σήμερα η – σε εισαγωγικά- υπεραξία αυτής της επένδυσης κατευθύνεται και αξιοποιείται σε άλλες οικονομίες».

Ειδικά για το ζήτημα της φυγής των νέων στο εξωτερικό η κ. Τραχήλη ανέφερε ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα το έχετε παρατηρήσει, ελάχιστα ασχολείται με το ζήτημα του brain drain. Αποφεύγει να το προσεγγίζει γιατί είναι και αυτός ένας ακόμα δείκτης της καθολικής αποτυχίας της στο πεδίο της προσέλκυσης ή της ενθάρρυνσης νέων επενδύσεων και, άρα, και νέων θέσεων μόνιμης, πλήρους και σταθερής εργασίας. Δηλαδή του βασικότερου παράγοντα που ωθεί χιλιάδες ελληνόπουλα να στρέφονται στο εξωτερικό και ας θέλουν να μας πείσουν οι κυβερνώντες ότι δήθεν οι ροές των νέων μεταναστών ανακόπηκαν επί των ημέρων τους. Το αποτέλεσμα είναι κάθε ελληνική οικογένεια να έχει πλέον έναν άνεργο ή έναν νέο μετανάστη ή, πολλές φορές, και τους δυο».

Σε άλλο σημείο τη παρέμβασης της η κ. Τραχήλη τόνισε ότι «σήμερα η χώρα έχει πιεστικά ανάγκη από νέες δουλειές. Αυτή είναι υπ’ αριθμόν ένα πρόκληση που αντιμετωπίζει και, μαζί, η ασφαλέστερη οδός διαφυγής απ’ την κρίση. Έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που δε θα τιμωρεί την εργασία και την επιχειρηματικότητα, αλλά θα έχει ως προμετωπίδα της το αυτονόητο. Και το αυτονόητο είναι ότι χωρίς επενδύσεις, χωρίς κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς στήριξη κάθε καινούριας επιχειρηματικής ιδέας, νέες θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες δεν πρόκειται να δούμε».

Και πρόσθεσε: «Και επειδή, συχνά όταν μιλάμε για επενδύσεις το μυαλό πηγαίνει σε επιχειρηματικούς κολοσσούς και ξένες πολυεθνικές, έχω την γνώμη ότι θα πρέπει να επιμείνουμε ακόμη περισσότερο στις θέσεις μας για ένα επενδυτικό περιβάλλον ευνοϊκό για την μικρή και μεσαία επιχείρηση, για εκείνους που άλλοτε αποκαλούσαμε «ραχοκοκαλιά» της εθνικής μας οικονομίας και οι οποίοι, σήμερα, έχουν καταρρεύσει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης, της αφυδατωμένης αγοράς και των εξωφρενικών ασφαλιστικών εισφορών».

Κλείνοντας την παρέμβαση της η κ. Τραχήλη σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορικά καταταγεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη ως παράταξη συνώνυμη της οικονομικής προόδου. Παράταξη που βρίσκεται στο κέντρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

Κοινωνία αξιοκρατική και δίκαιη που επιβραβεύει την ικανότητα, στηρίζει την προσπάθεια και ταυτόχρονα μεριμνά για τους ασθενέστερους. Η σημερινή κυβέρνηση, που διατυμπανίζει την ιδεολογική της καταγωγή και την προσήλωση της στη συλλογική αλληλεγγύη, είναι η ίδια που ανερυθρίαστα βγάζει στο σφυρί την λαϊκή πρώτη κατοικία. Είναι η ίδια που φόρτωσε στις πλάτες των Ελλήνων τα δυσβάσταχτα βάρη δυο μνημονίων και αν κάπου διέπρεψε ήταν σε ευφυολογήματα, σε κολοτούμπες και σε προπαγανδιστικές λογικές.

Χρησιμοποιώ χρόνο αόριστο γιατί, αργά ή γρήγορα, αυτή η καταστρεπτική για την χώρα κυβέρνηση θα είναι παρελθόν.

Είναι ήδη παρελθόν για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και αυτό δεν χρειάζονται να μας το επιβεβαιώσουν οι δημοσκοπήσεις.

Παρακολούθησα με προσοχή όλο τον προσυνεδριακό διάλογο.

Κράτησα στη μνήμη πολλές φράσεις που ακούστηκαν απ’ τους συμμετέχοντες. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία, αυτή θα ήταν η φράση του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη. «Νέα Δημοκρατία σημαίνει νέες δουλειές».

Θα πρέπει, ασφαλώς, να προηγηθούν πολλά ώστε η χώρα να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης, αλλά αυτή η παράταξη δεν αρνήθηκε ποτέ την ιστορική ευθύνη ν’ αναλαμβάνει σε δύσκολες στιγμές και να οδηγεί ξανά την χώρα σε πορεία ομαλότητας και ανόδου. Και αυτό θα κάνει και τώρα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις