Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με "άδεια χέρια" έφυγαν οι κάτοικοι της Αρκτικού για το τρένο - Ετοιμάζουν "θερμή" υποδοχή σε Τσίπρα

Με "άδεια χέρια" έφυγαν οι κάτ...

Μαζί τους ήταν και ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε σήμερα πολυπληθής αντιπροσωπεία των Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων Καστελλόκαμπου, Παραλίας Προαστείου (Δράση), Προάστιο (Δροσιά), Προάστιο Μποζαΐτικα, Έσω-Έξω Αγυιά και Τερψιθέα, Άγιος Διονύσιος, Ρίον, για να θέσουν στον Υπουργό κ. Σπίρτζη το θέμα της διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από την Πάτρα, καθώς και την επέκταση-συνέχιση της λειτουργίας του δρομολογίου του ήδη υπάρχοντος τοπικού τρένου.

Μαζί τους βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τους Αντιδημάρχους Παύλο Στάμο και Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, και τον Πρόεδρο του Αρκτικού Διαμερίσματος Θύμιο Αγγελόπουλο.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, τον Υπουργό κ. Σπίρτζη, που απουσίαζε, εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Βούρδας.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων στις 29/10/2017 επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούν την επίγεια διέλευση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής μια χάραξη που διαιρεί βίαια πόλη και την αποχωρίζει από το παραλιακό μέτωπο.

Τόνισαν επίσης ότι δεν θα αποδεχτούν μετά το Ρίον οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής.

Ο Δήμαρχος Πατρέων παρεμβαίνοντας ανέφερε πως η κυβέρνηση προκαλεί και εμπαίζει τον λαό της Πάτρας με την πρότασή της για επίγεια διέλευση. Ο Δήμαρχος είπε συγκεκριμένα: «Επιμένουμε στην πρότασή μας για περιμετρική διέλευση του τραίνου από το Ρίο. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίον οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής. Εάν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, απορριφθεί, απαιτούμε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίον έως το νέο λιμάνι».

Ο Γ.Γ. επέμενε στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επίγεια διέλευση.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την συνάντηση ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελλοκάμπου, Γιάννης Κανελλόπουλος, κατήγγειλε την κυβερνητική στάση αναφέροντας ότι οι κάτοικοι της βόρειας Πάτρας μαζί με τον υπόλοιπο Πατραϊκό λαό θα υποδεχτούν τον κ. Τσίπρα στο Περιφερειακό Συνέδριο όπως του αρμόζει, συμπληρώνοντας «Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει μετά το Ρίον ούτε ένα μέτρο η νέα σιδηροδρομική γραμμή».

Ο Δήμαρχος Πατρέων ενημέρωσε ότι στην συνάντηση δεν προέκυψε καμία αλλαγή στις θέσεις της κυβέρνησης, η οποία προχωρά τους σχεδιασμούς της που διχοτομούν την Πάτρα.

Υπενθύμισε την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 748/25-10-17) η οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «…Η κυβέρνηση, με αυτή της την πρόταση, μας εμπαίζει. Επιμένουμε στην πρότασή μας για περιμετρική διέλευση του τραίνου από το Ρίο. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούμε μετά το Ρίο οποιαδήποτε επιφανειακή διέλευση της ηλεκτροκίνητης σιδηροδρομικής γραμμής. Εάν, με ευθύνη της Κυβέρνησης, απορριφθεί, απαιτούμε την πλήρη υπογειοποίηση της γραμμής από το Ρίο έως το νέο λιμάνι».

Ο Δήμος Πατρέων θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή των αγώνων των κατοίκων για να μη περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις