Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτική δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο σχολείο των φυλακών Αγίου Στεφάνου

Εκπαιδευτική δράση της Πυροσβεστικής Υπη...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μια εξαιρετική εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας, που βρίσκεται και λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, με πρωτοβουλία του Σχολείου και με τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σχολείου και υλοποίησε εκπαιδευτική δράση με άξονες αφενός την ενημέρωση σε ζητήματα πυρασφάλειας, κατάσβεσης πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις,  μέτρων πρόληψης και αφετέρου σε θέματα εντοπισμού, παρακολούθησης, διαχείρισης και πρόγνωσης, όπου είναι δυνατόν, καταστροφών που οφείλονται σε ανθρωπογενείς, τεχνολογικούς και φυσικούς παράγοντες, καθώς και στους  τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης ανάλογων φαινομένων.

Την ενημέρωση προς τους εκπαιδευόμενους και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου πραγματοποίησε ο πυρονόμος κ. Μπουζάνης Δημήτριος του Γραφείου Πυρασφάλειας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έδρα τη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, ο οποίος, διαθέτοντας άρτια επιστημονική κατάρτιση, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των εκπαιδευόμενων, διαφώτισε όλες τις πτυχές του θέματος και μετέφερε στο ακροατήριο την πολύτιμη εμπειρία του για θέματα πυρασφάλειας, ενώ παρείχε ολόπλευρη ενημέρωση  για το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Γεράσιμος Αντύπας ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών και ιδιαίτερα τον πυρονόμο κ. Μπουζάνη Δημήτριο για την ανταπόκριση, την άρτια, διαφωτιστική και άκρως ενδιαφέρουσα διαδραστική ενημέρωση που πραγματοποίησαν.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις