Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα: 72 πολίτες βρήκαν δουλειά και στέγη μέσω του "Ίκελος" - Το πρόγραμμα που υλοποιούν Ερύμανθος και Δυτ. Αχαΐα

Αχαϊα: 72 πολίτες βρήκαν δουλειά και στέ...

Παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του προγράμματος

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό και ζεστό κλίμα, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, η παρουσίαση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» που υλοποεί το Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Πρόληψης και Προαγωγής Υπηρεσιών Υγείας ΙΚΕΛΟΣ.

Η παρουσίαση φιλοξενήθηκε στο Καφέ Γέφυρες στην οδό Πατρέως, καθώς σε αυτό τον χώρο ήδη εργάζονται δύο ωφελούμενοι του προγράμματος.

Το σωματείο «'Ικελος», μέσω χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη Αστέγων» του Υπουργείου Εργασίας, υλοποιεί σε συνεργασία με τους Δήμους Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, αλλά και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, το πρόγραμμα, βρίσκοντας μέχρι στιγμής στέγη και εργασία σε 72 συνανθρώπους μας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Λεμονιά Νικολοπούλου, σήμερα συνολικά σε όλη τη χώρα έχουν επωφεληθεί 3.500 άτομα ενώ το ποσοστό επανένταξης στην αγορά εργασίας φτάνει το 40%.

 

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα στους δύο δήμους έχει ως εξής:

- ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ:

42

ΑΝΔΡΕΣ:

19

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

23

ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

27

ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ:

15

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ:

21

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ:

7

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

6

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

3

ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ:

2

 

 

ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ

ΣΥΝΟΛΟ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ:

30

ΑΝΔΡΕΣ:

14

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

16

ΕΝΗΛΙΚΕΣ:

15

ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ:

15

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ:

14

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ:

8

ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

4

ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:

3

Τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αν λάβουμε υπόψη μας και τη δύσκολη συγκυρία στην οποία καλείται η διοίκηση του ΙΚΕΛΟΥ, οι επιστημονικοί συνεργάτες αλλά και οι εθελοντές να φέρουν εις πέρας το έργο. «Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Εμείς αυτό που θέλαμε εξ αρχής, είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε και νομίζω ότι το πετύχαμε και είμαστε πολύ υπερήφανοι γι αυτό», συμπλήρωσε η κ. Νικολοπούλου.

Στην κοινωνική τους επανένταξη και την ευκαιρία να εργαστούν και να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους, αναφέρθηκε και η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, Ψυχολόγος κ. Χαράλ Γουλιάμη η οποία αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του προγράμματος.

Τη μεγάλη προσφορά του σωματείου, εξήραν οι δήμαρχοι των δύο δήμων Χρ. Νικολάου και Θ. Καρπής, δηλώνοντας ότι θα βρίσκονται πάντα δίπλα στον αγώνα και την προσπάθεια του ΙΚΕΛΟΥ να δίνει «ανάσα» ζωής σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα 8λεπτο βίντεο με μαρτυρίες των ίδιων των ωφελουμένων αλλά και επαγγελματιών που έχουν ήδη εντάξει στο εργασιακό τους δυναμικό, ωφελούμενους, δηλώνοντας ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και έτοιμοι να βοηθήσουν αλλά και να προτρέψουν και άλλες επιχειρήσεις να βοηθήσουν το έργο του ΙΚΕΛΟΥ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ο Περιφερειάρχης δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καρπέτας, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ξενοφών Μπαχράς και πολλοί άλλοι.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Βίκυ Αθανασοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις