Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην... οικογενειοκρατεία στο 11ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ

Μητσοτάκης: Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην...

Η ομιλία του προέδρου του κόμματος

Την… οικογενειοκρατία καταδίκασε για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά την 2η ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μάλιστα ανέφερε πως αυτό είναι μια από τις παθογένειας της αντιπολίτευσης και τα δεινά που την ταλανίζουν.

Αναλυτικά στην ομιλία του ο  κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

Το 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στέλνει ένα και μόνο μήνυμα: Είμαστε έτοιμοι.Έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα. Έτοιμοι να κάνουμε την Ελλάδα δυνατή. Έτοιμοι να πιάσουμε το νήμα της πλούσιας Ιστορίας μας. Σήμερα σας παρουσιάζω το σχέδιο για την Ελλάδα που μας αξίζει. Μια χώρα αναγεννημένη και ζωντανή. Eυημερούσα. Αισιόδοξη. Ασφαλή. Ελεύθερη. Αυτό είναι το όραμα της Νέα Δημοκρατίας. Που θα το υλοποιήσει ενωμένη, ανανεωμένη και στηριγμένη στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Είμαστε έτοιμοι! Και ξέρουμε πολύ καλά πού πάμε.

Έχουμε σχέδιο. Έχουμε τη δύναμη. Μπορούμε καλύτερα. Αξίζουμε καλύτερα. Είναι κάτι που σήμερα το ξέρουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες. Όπως ξέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και ξέρουν πως μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει.

Στην πορεία προς το σημερινό Συνέδριο, στα επτά προ-συνέδρια και στις δύο ημερίδες που προηγήθηκαν, μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις τους πολλοί και σημαντικοί άνθρωποι. Ανάμεσα σ’ αυτούς, με συγκίνησε ιδιαίτερα στο προσυνέδριο της Κρήτης η παρουσία του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Ήρθε να μας ακούσει λίγες μόνον μέρες αφού τελείωσε η απίστευτη περιπέτεια της πολύμηνης απαγωγής του. Ο γενναίος αυτός άνθρωπος, μετά από 186 εφιαλτικές ημέρες αβεβαιότητας και αγωνίας, μας έδειξε πως δεν πρέπει να χάνεται η ελπίδα και η δύναμη να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες της ζωής.Ελπίδα και δύναμη που βρίσκονται πάντα μέσα μας, όπως πρέπει να βρίσκεται πάντα μέσα μας η θέληση να σταθούμε όρθιοι και να πάμε μπροστά. Για κάθε επώνυμη ιστορία, υπάρχουν στα χρόνια της κρίσης χιλιάδες ανώνυμες ιστορίες, ιστορίες ελπίδας και δύναμης. Οικογένειες που στήριξαν και στηρίζουν συγγενείς και φίλους γιατί απλά το αισθάνονται σαν αυτονόητο χρέος.

Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που ξενιτεύονται, αφήνοντας πίσω το σπίτι και τους δικούς τους, που εγκαταλείπουν την πατρίδα μας για να βρουν δουλειά και εισόδημα που να εξασφαλίσει στα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον.Υπάρχουν αυτοί που έχασαν τα πάντα, αλλά ξεκινούν από το μηδέν για να φτιάξουν ξανά τη ζωή τους. Είναι οι ήρωες της καθημερινότητας, είναι αυτοί που μάχονται για την επόμενη μέρα. Που δεν το βάζουν κάτω. Που δεν χάνουν το κουράγιο τους. Σε μια Ελλάδα που συχνά απαιτεί υπεράνθρωπη προσπάθεια, απλώς και μόνο για να ζήσει κάποιος μια κανονική ζωή. Η κρίση τα διέλυσε όλα. Και η αδυναμία των πολιτικών να διαχειριστούν την κρίση έφερε πρώτα οργή και θυμό και αργότερα απογοήτευση και παραίτηση. Πιστεύω όμως, και το πιστεύω βαθιά, ότι από όλα αυτά βγαίνουμε πιο δυνατοί γιατί είμαστε πια οπλισμένοι με αυτογνωσία. Αυτογνωσία ατομική και συλλογική. Είναι ο δρόμος που ανέδειξε ο Στέλιος Ράμφος στην χθεσινή του παρέμβαση.

 

 

Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την ισοπεδωτική λογική του «όλοι ίδιοι είναι». Και να αγωνιστούμε κόντρα στη μοιρολατρία ότι για όλα αποφασίζουν οι ξένοι. Δεν αρκεί όμως να μένουμε στα λόγια πως μάθαμε από τα λάθη μας και πως αλλάζουμε. Πρέπει να το δείχνουμε στην πράξη. Κάθε μέρα. Η αλλαγή, το ξέρω και το ξέρετε καλά, προκαλεί οδύνες. Όπως και η γέννηση. Αυτό ισχύει και στην πολιτική. Ιδίως όταν βεβαιότητες ετών ή και δεκαετιών αμφισβητούνται στον πυρήνα τους, όταν συστήματα, ιεραρχίες και συνήθειες ανατρέπονται, όταν νέες ιδέες έρχονται να αντικαταστήσουν τις παλιές.

Η πρόοδος ενοχλεί και ξεβολεύει. Ό,τι όμως δεν αλλάζει, παρακμάζει και τελικά πεθαίνει. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αλλαγή φίλες και φίλοι. Άλλωστε πώς θα πείσουμε τους πολίτες ότι θα αλλάξουμε τη χώρα αν δεν αλλάξουμε πρώτα απ’ όλα εμείς οι ίδιοι; Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Αλλάζουν οι συνήθειες μας. Αλλάζει η λειτουργία μας. Αλλάζει ο ίδιος ο τρόπος που κάνουμε πολιτική. Είμαι περήφανος γιατί υπηρετώ μια παράταξη με ιστορία και μεγάλη προσφορά στον τόπο. Τιμώ το παρελθόν της, κυρίως όμως οφείλω να σχεδιάσω και να εγγυηθώ το μέλλον της.

Αυτή την εντολή μου δώσατε και αυτή είναι η πρωταρχική μου ευθύνη. Αυτόν τον αγώνα δίνω εδώ και δύο χρόνια. Είμαστε υπεύθυνη και αποτελεσματική αντιπολίτευση. Είμαστε όμως ταυτόχρονα σύγχρονο και δημοκρατικό κόμμα. Κάνουμε πράξη την Ανανέωση. Με καθαρές προγραμματικές θέσεις. Εκσυγχρονίσαμε τη λειτουργία του κόμματός μας. Μεταφέραμε την έδρα μας στο Μοσχάτο, μια λαϊκή συνοικία με παραγωγική δραστηριότητα, σε μια κίνηση συμβολισμού αλλά και ουσίας. Εξυγιαίνουμε τα οικονομικά μας. Μειώσαμε τις λειτουργικές μας δαπάνες κατά 6 εκ. ευρώ μέσα σε 2 χρόνια. Τα όργανα του κόμματος συνεδριάζουν τακτικά και γίνεται ανοιχτός, ουσιαστικός διάλογος.

Όλοι έχουν ρόλο, χωρίς εσωκομματικούς αποκλεισμούς, χωρίς ομαδοποιήσεις. Σε όλες τις δομές του κόμματος έχουν μπει νέα πρόσωπα. Το ίδιο και στους τομείς του προγράμματος. Με το μητρώο στελεχών, δίνουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους εκτός πολιτικής να ασχοληθούν με τα κοινά. Και να αξιολογηθούν έντιμα και αντικειμενικά. Κι είναι πολλοί σήμερα εδώ μαζί μας εδώ. Τους ευχαριστώ, ιδιαίτερα γιατί είναι πολλοί από αυτούς που πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι ενός πολιτικού κόμματος. Όλα αυτά δείχνουν ένα κόμμα που αλλάζει, μαθαίνει από τα λάθη του, πιάνει το σφυγμό της εποχής. Και αυτό είναι ένα πρώτο καθαρό μήνυμα που στέλνουμε στους πολίτες: Διδασκόμαστε, προχωράμε, εξελισσόμαστε. Αλλάζουμε οι ίδιοι για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα.

Οι μεγάλες αλλαγές χρειάζονται και κάποια σταθερά σημεία αναφοράς.Τα βρίσκουμε στην ιστορία μας. Στις αξίες μας. Στην ελευθερία και στην αλληλεγγύη. Η γέννηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή συνδέθηκε με την επαναθεμελίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας και έγινε σε συνθήκες μεγάλης πολιτικής αστάθειας.

Τη φυσιογνωμία της παράταξής μας καθόρισαν επιλογές μεγάλου ορίζοντα, όπως ο σταθερός προσανατολισμός μας στην Ευρώπη και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πολιτευόμαστε με τη δύναμη του ορθού λόγου. Με πυξίδα την αλήθεια. Με ευθύνη και σταθερή αναφορά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουμε. Γιατί εμείς είμαστε το μεγάλο όχι μόνο φιλελεύθερο αλλά και λαϊκό κόμμα της Ελλάδας. Που ανήκει στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Κόμμα, το Λαϊκό Κόμμα. Είμαστε το Κόμμα όλων των Ελλήνων. Που ενώνει φτωχούς και πλούσιους. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ταξικό πρόσημο. Γιατί δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς αλληλεγγύη. Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς αναδιανομή. Δεν υπάρχει άθροισμα ατόμων, υπάρχει κοινωνία. Και θέλω σήμερα να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, αλλά και με τους πολίτες που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά. Δεν υπηρετήσαμε και εμείς πάντα αυτές τις αξίες με την απαραίτητη συνέπεια. Έχουμε και εμείς ευθύνες για τις παθογένειες της Μεταπολίτευσης. Παθογένειες που, λόγω και της διεθνούς συγκυρίας, έφεραν τη χώρα σε οικονομική, κοινωνική και θεσμική χρεοκοπία.

Λαϊκισμός, κρατισμός, πελατειακό κράτος, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, γραφειοκρατία, ασθενείς θεσμοί, παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, κίτρινος Τύπος, Διαφθορά. Αυτές είναι μερικές από τις παθολογίες της Μεταπολίτευσης για τις οποίες φέρουν ευθύνη όλα τα πολιτικά κόμματα, και πρέπει να έχουμε το θάρρος να το λέμε, δεν εξαιρώ και το δικό μας. Της Μεταπολίτευσης που είχε αναρίθμητα καλά, αλλά τα οποία σε κρίσιμες στιγμές δεν τα υπερασπιστήκαμε. Έχουμε και γι’ αυτό ευθύνες. Και έτσι επιτρέψαμε σε τυχοδιώκτες να εμφανιστούν ως δήθεν εκφραστές του νέου που θα μας λύτρωνε από τα δεινά του παλιού πολιτικού συστήματος.

Έτσι φτάσαμε στην τραγική εμπειρία της τελευταίας τριετίας. Με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η χώρα έπιασε πάτο. Η διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, όχι μόνον ανέστρεψε την πορεία εξόδου από την κρίση, έκανε κάτι πολύ χειρότερο, καλλιέργησε το ταξικό μίσος. Ζωντάνεψε πεθαμένες ιδεοληψίες. Προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει καθεστώς. Δεν πρέπει κ. Πρόεδρε να φοβόμαστε να το λέμε διαρκώς: Αν δεν είχε ανατραπεί η Κυβέρνηση Σαμαρά η χώρα θα είχε βγει προ πολλού από τα Μνημόνια. Αυτή είναι μια αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια. Ποτέ δεν συνυπήρξαν μαζί και δεν έδρασαν ταυτόχρονα όλες οι παθογένειες της Μεταπολίτευσης στην ένταση που τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αυτοί που τάχα επαγγέλλονται το νέο σήμερα είναι η χειρότερη Ελλάδα του χθες. Ήρθαν στην εξουσία όντας ήδη διεφθαρμένοι πολιτικά και ηθικά, λέγοντας συνειδητά αναρίθμητα ψέματα. Και η διακυβέρνησή τους προκάλεσε ανυπολόγιστη φθορά στη χώρα.

Στοχοποίησαν την μεσαία τάξη. Φτωχοποίησαν την κοινωνία. Κάνουν ό,τι μπορούν για να διχάσουν τους Έλληνες. Τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου η Ελλάδα τα πλήρωσε πανάκριβα. O συνολικός λογαριασμός αγγίζει τα 100 δις ευρώ. Δύο αχρείαστα Μνημόνια με πρόσθετα μέτρα 5,2 δις ευρώ για το 2019 και 2020. Πλεονάσματα μέχρι το 2060. Δύο χρόνια ύφεσης και μια χρονιά αναιμικής ανάπτυξης, ενώ όλη η Ευρώπη τρέχει γρήγορα προς τα μπρος.

Τουλάχιστον 450.000 Έλληνες, κυρίως νέοι, έφυγαν στο εξωτερικό. Όμως οι αριθμοί από μόνοι τους δεν λένε όλη την αλήθεια. Κάθε μέρα που οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μένουν στην εξουσία φτωχοποιούν κι άλλο τη χώρα, βυθίζοντάς την στην απελπισία και την απόγνωση. Απαξιώνουν τους βασικούς θεσμούς της δημοκρατίας. Κλέβουν την ελπίδα από τους νέους. Κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται την πολιτική, γιατί την έχουν ταυτίσει δυστυχώς με το πιο χυδαίο ψέμα. Φέρνουν ανέχεια και ανασφάλεια. Πολλαπλασιάζουν την αδικία. Και χάνουν την μια ευκαιρία μετά την άλλη για τη χώρα. Γι’ αυτό θέλω σήμερα να μιλήσω σε όσες και όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σας υποσχέθηκαν όσα σας υποσχέθηκαν και τους ψηφίσατε. Τους δώσατε δύο ευκαιρίες. Την Αντιμνημονιακή και τη Μνημονιακή. Απέτυχαν διπλά. Αναίρεσαν το λόγο τους διπλά. Σας εξαπάτησαν διπλά. Κρίνετε τους όπως τους αξίζει. Γυρίστε τους οριστικά την πλάτη. Δεν αξίζουν άλλη ευκαιρία. Έχουν εξαντλήσει την υπομονή της κοινωνίας. Όσο πιο γρήγορα φύγουν τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Και δεν θα αργήσει αυτή η ώρα. Η μεγάλη μας παράταξη, η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί και πάλι να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή. Με τον ενθουσιασμό σας και τον χειροκρότημα σας, με την ενέργεια σας, με αυτή τη μεγάλη παρουσία όλων σας σήμερα, η Νέα Δημοκρατία σύντομα θα είναι στη θέση που πραγματικά της αξίζει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις