Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Το ταξίδι μας με προορισμό ένα Επιμελητήριο για Όλους, μόλις ξεκίνησε!

Το ταξίδι μας με προορισμό  ένα Επιμελητ...

Του Αντώνη Κουνάβη

Την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου ανέτειλε μια ξεχωριστή μέρα για το Επιμελητήριο Αχαϊας. Μια μέρα που έστειλε ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον του αγαπημένου μας φορέα. Όλοι συνειδητοποιούν ότι τίποτα δεν θα είναι πια ίδιο όπως πριν, όλοι αντιλαμβάνονται ότι κάτι νέο γεννήθηκε.

Ως προς αυτό, συνέβαλε τα μέγιστα ο συνδυασμός μας «Επιμελητήριο για Όλους», ο οποίος κατάφερε κι έδωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα το δικό του, ξεχωριστό, στίγμα, εμπνέοντας εκατοντάδες μέλη στην προτροπή μας να ανοικοδομήσουμε από τη αρχή το κοινό σπίτι μας, με σκοπό να γίνει αυτό που θέλουμε και πρέπει να είναι.

Αισθάνομαι για μια ακόμη φορά την ηθική υποχρέωση να ευχαριστήσω δημοσίως, θερμά και από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσοι τίμησαν στις επιμελητηριακές εκλογές με την ψήφο τους τον συνδυασμό μας, καθώς και μένα προσωπικά.

Τους διαβεβαιώνω ότι έχω πλήρη συνείδηση της βαρύτατης ευθύνης που επωμίζομαι και που μού αναλογεί. Δεσμεύομαι  έναντι των μελών του Επιμελητηρίου Αχαϊας ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της τιμητικής για το πρόσωπο μου εκλογής και να συμβάλλω στην άσκηση μιας ουσιαστικής και εποικοδομητικής κριτικής στο έργο της νέας διοίκησης.

Θα είμαι παρών, όπου και όπως κρίνεται αναγκαίο, με προσωπικές παρεμβάσεις, θέσεις και προτάσεις, για όλα τα κρίσιμα θέματα που άπτονται των ζωτικών συμφερόντων του Επιμελητηρίου μας, της τοπικής οικονομίας και κατ’ επέκταση της πόλης μας.

Παράλληλα, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των συνοδοιπόρων μου σ’ αυτόν τον ωραίο αγώνα, που μόλις ξεκινήσαμε, διαμηνύω σε όλα τα μέλη ότι θα είμαστε δίπλα τους ανά πάσα στιγμή και πως θα πορευτούμε μαζί για την αναγέννηση του Επιμελητηρίου μας.

Ήλθαμε για να μείνουμε, για να τιμήσουμε την ψήφο τους, για να κάνουμε πραγματικότητα το κοινό μας όραμα για ένα Επιμελητήριο που θα είναι για όλους. Η παρουσία μας είναι ο δημιουργικός σπόρος που μόλις έπεσε, με τη δική τους συνδρομή.

Η επιμελητηριακή ομάδα του συνδυασμού μας, ενωμένη κι αρραγής, θα στηρίξει τη νέα διοίκηση σε κάθε βήμα της στην ορθή κατεύθυνση.

Ο προσανατολισμός μας, που επιβάλλεται να περνά μέσα από την (αυτονόητη) διεύρυνση και τη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή του Επιμελητηρίου Αχαϊας στο τοπικό γίγνεσθαι, πρέπει να στοχεύει, εκτός άλλων, στην αναζήτηση μιας νέας οικονομικής ταυτότητας για την πόλη μας, για τον νομό μας.

Ως εκ τούτου, σε κάθε δράση που θα μεγαλώνει τον φορέα μας και θα υπηρετεί τα τοπικά συμφέροντα, η επιμελητηριακή ομάδα μας θα είναι αρωγός της νέας διοίκησης.

Όμως, θα είναι και κάθετα απέναντι της σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα σηματοδοτεί την περαιτέρω συρρίκνωση του Επιμελητηρίου Αχαϊας, η οποία είναι αυταπόδεικτο γεγονός εδώ και μια εξαετία.

Και εξυπακούεται βέβαια ότι θα αντιπαρατεθεί σε κάθε πρόκληση της έναντι των μελών μας που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Οι Κινέζοι συνηθίζουν να λένε ότι κάθε μεγάλο ταξίδι ξεκινά με ένα μικρό βήμα. Το πρώτο, δικό μας, καθοριστικό βήμα, έγινε στις εκλογές. Και το ταξίδι μας πλέον ξεκίνησε, έχοντας ως τελικό προορισμό του ένα Επιμελητήριο για Όλους!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις