Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο πλευρό των συζύγων θανόντων για τις συντάξεις χηρείας ο Δήμος της Πάτρας

Στο πλευρό των συζύγων θανόντων για τις ...

Συμμετείχε στην εκδήλωση με τον εργατολόγο Γ. Ρωμανιά

Την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίησης των συνταξιούχων, που συνδιοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ, ΟΑΕΕ και Δικηγόρων στην Πλατεία Συντάγματος, παραβρέθηκε, εκπροσωπώντας τον Δήμο Πατρέων, ο Αντιδήμαρχος, Δημήτρης Πελεκούδας. Ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, παραβρέθηκε χθες το απόγευμα, σε εκδήλωση με θέμα τις περικοπές των συντάξεων χηρείας.

Στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εξής απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας, στις 30 Αυγούστου 2017:

«Οι ανατροπές στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, με νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση τις συντάξεις ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και των υπολοίπων ταμείων.

Η αντιασφαλιστική επίθεση επιβαρύνει τις ήδη δοκιμαζόμενες λαϊκές οικογένειες. Πολύ δε περισσότερο εάν συντρέχουν και άλλοι λόγοι. Συγκεκριμένα, οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις χηρείας δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε χιλιάδες γυναίκες και τις οικογένειές τους.  Ως Δημοτική Αρχή έχουμε διαλέξει μετερίζι, στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα, για την  απαλλαγή από τη φοροληστεία και την εκμετάλλευση.  Γι αυτό, υιοθετούμε και στηρίζουμε το αίτημα του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων, που αφορά στην κατάργηση του άρθρου 12 του Ν 4387/2016, με τον οποίο έχουν υποστεί σημαντική μείωση οι συντάξεις χηρείας».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Μαύρα μαντάτα για τις συντάξεις χηρείας, μετέφερε ο Γιώργος Ρωμανιάς- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις