Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Δήμος καλεί τον Βασιλειάδη να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

Ο Δήμος καλεί τον Βασιλειάδη να ανακοινώ...

Και απορρίπτει την εμπλοκή χορηγών

O Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη θέτει το ζήτημα της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

 

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Κε Υπουργέ,

Μετά την παρέλευση δύο μηνών από την ανάθεση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα, θα θέλαμε να γνωρίζουμε την θέση σας πάνω σε βασικά ζητήματα για το Δήμο Πατρέων. Ζητήματα που καθορίζουν και τη συνέχεια της ευθύνης που δηλώσαμε ότι προτιθέμεθα να αναλάβουμε.

1. Ζητάμε να μας ενημερώσετε κατά πόσο είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης από πλευράς της κυβέρνησης. Αν υφίσταται και πως κατανέμεται ο σχεδιασμός των

αναγκαίων έργων και της χρηματοδότησης τους από την μεριά σας για το 2018 και το 2019.

Πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου για ανάπλαση του αθλητικού κέντρου στην Αγυιά που είχε συμφωνηθεί από το Φλεβάρη του 2015 μεταξύ Υπουργείου και δημοτικής Αρχής και που τίποτα ακόμη δεν έχουμε ως συγκεκριμένο. Με δεδομένο για εμάς και για κάθε γνωρίζοντα ότι για την κατασκευή των αναγκαίων υποδομών απαιτούνται, εκτός της διασφάλισης της χρηματοδότησης τους, μελέτες, αδειοδοτήσεις, προκηρύξεις, διαδικασίες έτσι και αλλιώς χρονοβόρες, ως δημοτική αρχή επ’ ουδενί δεν θα θέλαμε ούτε θα ανεχτούμε να φτάσουμε σε οριακούς χρόνους, που θα υποχρεώσουν σε διαδικασίες «γρήγορες» και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των υποδομών και για το δημόσιο χρήμα. Γι’ αυτό κατά την άποψη μας χρειάζεται άμεσα να γίνει η έγκαιρη καταγραφή των έργων και των υποδομών που έχετε δεσμευτεί και που μετά το πέρας της διοργάνωσης θα είναι στην χρήση και την κυριότητα του Δήμου και των κατοίκων του.

Ένα προσδόκιμο σημαντικό όφελος για το λαό της Πάτρας που κύρια μας παρακίνησε ως δημοτική αρχή ώστε να αποδεχτούμε και να συμμετάσχουμε στην ανάληψη μια τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης.

Με εύλογη την ανησυχία μας για καθυστερήσεις που ήδη υπάρχουν ζητάμε άμεσα να φέρετε σε γνώση μας όλο το σχεδιασμό σας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σπαταληθεί ούτε ένα ευρώ, με αφετηρία καθυστερήσεις η άλλες ακούσιες ενέργειες του υπουργείου σας.

Έτσι μόνο μπορεί να διασφαλιστεί κατά την γνώμη μας η ομαλή υλοποίηση της συγκεκριμένης διοργάνωσης και η υλοποίηση του αναγκαίου σχεδιασμού κάτω από απόλυτα δημόσιο έλεγχο και σε «κοινή θέα», χωρίς τετελεσμένα και εκβιαστικά διλήμματα χρονικών περιορισμών. Με αυτή την αναφορά μας αποκλείουμε σε κάθε περίπτωση την παρέμβαση των λεγόμενων χορηγών στην υλοποίηση και την χρήση των αθλητικών υποδομών μετά το πέρας της διοργάνωσης.

2. Επειδή στη συζήτηση που είχαμε την τελευταία φορά, διαφάνηκε η πρόθεσή σας να έχουν ισχυρή παρουσία χορηγοί, θα ήθελα να σας αναφέρω και γραπτώς τις απόψεις μας πάνω σ’ αυτό το θέμα.

Απόψεις που σας παρέθεσα στην τελευταία συνάντησή μας αναλυτικά και που διατυπώθηκαν και δημοσίως από την μεριά μας στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα.

Η άποψή μας είναι ότι δυστυχώς τέτοιοι οι διεθνείς αγώνες έχουν μετατραπεί σε μια εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση για μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι χορηγοί και οι χορηγίες είναι ο εύσχημος τρόπος της όλο και πιο βαθιάς εμπορευματοποίησής τους, που οδηγεί αθλητές και αθλήτριες στον πρωταθλητισμό του ντόπινγκ, τους μετατρέπει σε αναλώσιμο υλικό ενός αδυσώπητου εμπορευματοποιημένου θεάματος κ.λπ.

Δεν θα θέλαμε οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στην πόλη μας να αφήσουν ένα τέτοιο αποτύπωμα. Θα επιδιώξουμε - όσο περνάει από το χέρι μας - να μην αφήσουν την σφραγίδα των πολυεθνικών αλλά των

αθλητών, των ταλέντων, της φιλίας των λαών της Μεσογείου και που ειδικά στις μέρες με οδηγό τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών ξεριζώνονται και ματώνουν. Χωρίς την αυταπάτη ότι

με την συμμετοχή του ο Δήμος μας θα αποτρέψει την εμπορευματοποιημένη εικόνα και πραγματικότητα τέτοιων αθλητικών διοργανώσεων θέλουμε να κάνουμε καθαρό και με την θέση και με την στάση μας ότι δεν θα συνεισφέρουμε στην διαιώνισή της.

3. Με βάση τα παραπάνω η συμμετοχή του δήμου με εκπρόσωπο του στο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτείται από την μεριά σας και στο βαθμό που θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που αναφέρουμε

ειδικά στην πρώτη παράγραφο της επιστολής μου, θα έχει ως μόνη επιδίωξη την περαίωση των αναγκαίων υποδομών με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και των αθλητικών αγώνων - όσο τον δυνατόν - την

σφραγίδα της άμιλλας των αθλητών.

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Κώστας Πελετίδης»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις