Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η συγκινητική αφιέρωση του Μίμη Πλέσσα στον Πατρινό αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο

Η συγκινητική αφιέρωση του Μίμη Πλέσσα σ...

Με αφορμή το νέο του βιβλίο «Είμαστε αστρόσκονη»

Ο Πατρινός αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος και επίτιμος διευθυντής του διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, εδώ και δεκαετίες, καταφέρνει να εξηγεί τα «μυστήρια του σύμπαντος» με λόγο απλό και σαφή σε όσους δεν διαθέτουν τις κατάλληλες επιστημονικές γνώσεις. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Είμαστε αστρόσκονη - Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος», ο κ. Σιμόπουλος αφηγείται τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των αστεριών από τη γέννησή τους ως την καταστροφή τους.

«Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο», αναφέρεται στο βιβλίο του Διονύση Σιμόπουλου, από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

Το βιβλίο ήδη έχει πάρει πολύ καλές κριτικές, όπως του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος – όπως μοιράστηκε από την προσωπική του σελίδα στο facebook ο κ. Σιμόπουλος – έστειλε στο συγγραφέα την εξής αφιέρωση:

«Αν μπορούσα να βρω το αλφάβητο που θα εκφράζει τα αισθήματα που ένιωσα ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, θα το έκανα όχι σαν υποχρέωση αλλά σαν ανάγκη. Είμαστε αστρόσκονη… μικρή στάση ανάμεσα σε ατέλειωτο ταξίδι ή αίσιο τέλος; Στο βιβλίο σου, Διονύση μου, θα βρω την απάντηση.»
Να σημειωθεί ότι η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διονύση Σιμόπουλου θα γίνει στη Στοά του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο), την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017, στις 7 μ.μ.,

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

ο Στράτος Θεοδοσίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Αστροφυσικής ΕΚΠΑ

ο Ξενοφών Μουσάς, Καθηγητής Αστροφυσικής ΕΚΠΑ,

ο Ηλίας Μαγκλίνης, συγγραφέας-δημοσιογράφος,

ο Νίκος Σέργης, Ερευνητικός Συνεργάτης Ακαδημίας Αθηνών,

η Τίνα Νάντσου, φυσικός-εκπαιδευτικός Σχολής Χιλλ

και η συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις