Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα Καλάβρυτα τίμησαν τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος

Τα Καλάβρυτα τίμησαν τους νεκρούς του Ολ...

Παρέστη ο πρέσβης της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην μαρτυρική πόλη. Το πρωί τελέσθηκε πάνδημο μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον τόπο θυσίας, στον λόφο του Καπή, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Τη κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής και τομεάρχης 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, βουλευτές της Αχαΐας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήμαρχοι, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενείς των εκτελεσθέντων και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί, ότι με αφορμή την σημερινή του παρουσία στα Καλάβρυτα, ο πρέσβης της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ επισκέφθηκε το δημοτικό μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις