Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 51): Κατεδαφίζεται το νέο λιμάνι της Πάτρας

Αποκλειστικό (Νο 51): Κατεδαφίζεται το ν...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Βρέθηκε αμίαντος στα κτίρια

Μια είδηση που θα συζητηθεί αποκαλύπτει σήμερα το thebest και έχει να κάνει με το νέο λιμάνι.

Οπως έγινε γνωστό, μετά το δυστύχημα με την πτώση του σεισμόπληκτου υποστέγου στο βόρειο λιμάνι, οι αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίας διέταξαν τον έλεγχο όλων εγκαταστάσεων για να εντοπιστεί τυχόν κατασκευή με αμίαντο.

Τα αποτέλεσματα προκάλεσαν εντύπωση, αφού ναι μεν μόνο μια εγκατάσταση βρέθηκε με αμίαντο, αλλά είναι το νέο λιμάνι!

Από το υπουργείο παραδέχτηκαν το λάθος, το οποίο οφείλεται σε αστοχία του εργολάβου. «Χρησιμοποιήθηκαν στα κρηπιδώματα, στον νέο κυματοθραύστη και στα κτίρια που κατασκευάστηκαν μπάζα που είχαν αμίαντο. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, παρά να ξαναφτιάξουμε από την αρχή το νέο λιμάνι», δήλωσε στη στήλη ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Φτιαχνολιμάνιας».

Το κόστος κατασκευής του νέου λιμανιού θα καλυφθεί από το ποσό που θα επιδικαστεί στον προηγούμενο εργολάβο, τον Ανδρέα Πτωχευμένο.

Στελέχη του ΟΛΠΑ, του Δήμου, της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου δήλωναν ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη, αφού ναι μεν θα απαιτηθεί ένα μικρό διάστημα 87 χρόνων μέχρι να φτιαχτεί το νέο λιμάνι, αλλά αυτό θα έχει όλες τις προδιαγραφές.

Θα χωράει πλοία άνω των 450 μέτρων, και μάλιστα θα έχει 48 θέσεις για να καλύπτει τις ανάγκες Πάτρα - Iταλία, θα ξεκινάει δε από την Ελευθερίου Βενιζέλου και θα τελειώνει στην οδό Ερμού, στη Γαστούνη.

Το δεύτερο θετικό γεγονός είναι πως έτσι δεν θα έχει νόημα να έρθει το τρένο στο νέο λιμάνι. Αυτό θα μπορεί να γίνει μέσα σε 87 χρόνια που θα ετοιμαστεί το νέο λιμάνι, οπότε έχουμε χρόνο να αποφασίσουμε από που θα περάσει το τρένο.

 

Αποκλειστικό (Νο 50): Ξαναγίνονται οι εκλογές στο Επιμελητήριο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα