Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ο θησαυρός μας

Ο θησαυρός μας

Του Στέλιου Ταταράκη

Δίπλα μας έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όμως για κάποιο λόγο δεν είμαστε. Υπάρχουν τρόποι να είμαστε ευτυχισμένοι με αυτά που έχουμε;

Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε απλά πράγματα τα οποία είναι γύρω μας καθημερινά, όμως δεν τους δίνουμε την απαραίτητη σημασία, γι’ αυτό το λόγο δεν μπορούμε να βρούμε την χαρά που αναζητάμε. Όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας αποτελούν τον θησαυρό μας, ο οποίος είναι μπροστά στα μάτια μας, όμως δεν τον ανοίγουμε για να πάρουμε όλα αυτά τα πλούτη που περιέχει, που απλόχερα μας έχουν δοθεί.

Ο θησαυρός αυτός περιέχει όλα εκείνα τα οποία χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Αυτά τα μικρά θαύματα συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά, αλλά δεν δίνουμε πολύ σημασία. Τα θαύματα αυτά είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε και μας αγαπάνε, μία αγκαλιά, ένα φιλί, μία ωραία εικόνα, μία βόλτα, μία συζήτηση, το να είμαστε υγιείς, ακόμα και το να μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι το πρωί. Όταν συνειδητοποιήσουμε πως μέσα σε αυτά κρύβεται η χαρά και η ευτυχία που θέλουμε, τότε θα σταματήσουμε να τρέχουμε και να δίνουμε μεγάλη σημασία σε αλλά άσκοπα πράγματα που ναι μεν θα μας δώσουν, αλλά πολύ μικρή ευχαρίστηση και για μικρό χρονικό διάστημα.

Όλη την ώρα τρέχουμε για να αποκτήσουμε κάτι που νομίζουμε πως θα μας κάνει χαρούμενους, αλλά όταν το αποκτάμε μας χαρίζει για λίγο ευχαρίστηση, και στη συνέχεια τρέχουμε για να αποκτήσουμε κάτι άλλο, διότι θέλουμε πάλι να νιώσουμε αυτό το συναίσθημα. Εάν σταματήσουμε και χαλαρώσουμε, τότε θα διαπιστώσουμε πως δεν χρειάζεται να τρέχουμε συνέχεια, θα δούμε πως ότι πραγματικά χρειαζόμαστε για την ευτυχία μας, το έχουμε γύρω μας. Ας σταματήσουμε να «τρέχουμε» και ας αρχίσουμε να «περπατάμε». Μόνο οι μαραθωνοδρόμοι, οι σπρίντερ και όλοι οι αθλητές τρέχουνε, διότι αγωνίζονται. Η ζωή όμως δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι για να την απολαύσουμε.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και θα μας βοηθήσει στο να σταματήσουμε να τρέχουμε, είναι να κοιτάξουμε γύρω μας. Τότε θα καταλάβουμε πως δεν αξίζει να τρέχουμε για άσκοπα πράγματα και πως αυτά που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι εδώ, δίπλα μας.

Καλό είναι να δώσουμε σημασία στα μικρά πράγματα που συμβαίνουν μπροστά μας και να μην περιμένουμε να γίνει κάτι μεγάλο για να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Ας μην περιμένουμε την τέλεια στιγμή να έρθει, ας δημιουργήσουμε εμείς την τέλεια στιγμή!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις