Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απαραίτητη η δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών στις δηλώσεις πόθεν έσχες

Απαραίτητη η δήλωση των μετρητών και πολ...

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά την ομιλία του στην εκδήλωση - στρογγυλή τράπεζα που διοργάνωσε σήμερα το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου και ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιρειών με θέμα: «Η Δικαιοσύνη ως πυλώνας ανάπτυξης», πλέον των όσο ανέφερε για τις δηλώσεις πόθεν έσχες αναφέρθηκε και στο πρόγραμμά του υπουργείου του που θα συμβάλει στον τομέα της ανάπτυξης.

Ο Σταύρος Κοντονής, έκανε λόγο για την ανάγκη πολυδιάστατης προσέγγισης στην ανάπτυξη και την οικονομία. "Επιβάλλονται εναλλακτικές προσεγγίσεις προκειμένου η ανάπτυξη να είναι κοινωνικά δικαίη" , τόνισε αναφερόμενος και σε πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη εξαρτάται, έρχεται από τη Δικαιοσύνη. Ένα λειτουργικό δικαστικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις επενδύσεις. Πρέπει να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, αφού όταν τα δικαστικά συστήματα λειτουργούν υπάρχει θετικός αντίκτυπος ακόμη και στη δανειοδότηση των Τραπεζών", πρόσθεσε.

Ακόμη, κ. Κοντονής αναφέρθηκε σε στρατηγικό σχέδιο του υπουργείου, για βελτίωση της αποδοτικότητας.

"Το υπουργείο Δικαιοσύνης υλοποιεί παρεμβάσεις σε κάθετο επίπεδο. Αναβάθμιση υποδομών, σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία, αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού. Ολοκληρώνεται η μελέτη για την αποκέντρωση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ ολοκληρώνεται και η μεταφορά των δικαστηρίων Πειραιά στη Ράλλειο Σχολή. "

"Ακόμη, ολοκληρώνεται το ηλεκτρονικό ποινικό μητρώο, αλλά και η ηλεκτρονική υπηρεσία καταστημάτων κράτησης, " είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας αναφορά σε σειρά παρεμβάσεων που στοχεύουν στην βελτίωση της δικαστικής λειτουργίας, αλλά και σε νομοθετικές παρεμβάσεις στη Διοικητική Δικαιοσύνη για την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών".

"Ανάπτυξη υπάρχει μόνο εκεί που υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Για την κυβέρνησή μας, η ανάπτυξη θα είναι δίκαιη ή δεν θα υπάρχει " σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και κατέληξε:

"Ο δημοκρατικός πολίτης αποβλέπει σε δίκαιους κανόνες, μάχεται τη συσσώρευση πλούτου. Την επιδιώκει ισότιμα για όλους ώστε όλοι να ζούμε σε ένα κράτος δικαίου. Για αυτά γεννήθηκε η Αριστερά."

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις