Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Λογαρά - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πολύς κόσμος στην παρουσίαση του νέου μυ...

Την περασμένη Παρασκευή στο King George Hall

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου μυθιστορήματος του Κώστα Λογαρά στο King George Hall στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α’ στην Πάτρα, δεν ήταν σαν όλες τις άλλες κυρίως διότι ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου για βιβλιοπαρουσίαση, απόδειξη του πόσο αγαπητός και δημοφιλής είναι ο καθηγητής φιλόλογος και συγγραφέας Κώστας Λογαράς. «Τα πουλιά με το μαύρο κολάρο» είναι ο τίτλος του βιβλίου που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Καστανιώτη και στην εκδήλωση μίλησε και έκανε το συντονισμό η Κρίστυ Κουνινιώτη ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασαν ένας κρατούμενος, μέλος του θεατρικού εργαστηρίου του Καταστήματος Κράτησης Πάτρας Αγ. Στεφάνου Πέτρος Χατζής και η ψυχολόγος των φυλακών Ελένη Αθανασοπούλου.

Από τις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς που έγινε την περασμένη Παρασκευή 8/12/2017, ήταν όταν έπαιξε μουσική ο Γιώργος Δίπλας και τραγούδησε η Ιωάννα Γκέλη το «Άνθρωποι μονάχοι» που έχει πει μοναδικά η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού.

Δύσκολο ως ατμόσφαιρα και συγκλονιστικό σε πολλά σημεία το νέο βιβλίο του Κώστα Λογαρά που έχει για κεντρικό ήρωα έναν «απόκληρο» της κοινωνίας, έναν πρώην ισοβίτη κατάδικο που είχε διαπράξει την 25η Μαρτίου του 1981 ένα έγκλημα πάθους που είχε συνταράξει την κλειστή Πατραική κοινωνία. Το όνομα του ήρωα Μαρίνος Τριάντης. Η αφήγηση του Κώστα Λογαρά φτάνει και στο σήμερα ή τουλάχιστον σχεδόν, στο 2011 με 2012, εποχή που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και στην Πάτρα έχει αρχίσει να κορυφώνεται.

Πολιτικές αιχμές για την κατάντια της κοινωνίας και της χώρας, αιχμηρές περιγραφές για συγκεκριμένη πολιτική ομάδα με χαρακτηριστικό της τα μαύρα ρούχα και τη βία αλλά και αναφορές στην Πάτρα των τελευταίων χρόνων της κρίσης και των αλλαγών που έχουν επέλθει όπως ο πεζόδρομος – εικόνα χλιδής και ευμάρειας, της Ρήγα Φεραίου.

«Σας ευχαριστώ πολύ, είναι εντυπωσιακή η προσέλευση σας, σας ευχαριστώ για την αγάπη στο πρόσωπο μου. Δεν περίμενα πραγματικά τόσο κόσμο», ήταν τα μόνα λόγια του συγκινημένου Κώστα Λογαρά, ο οποίος καθόταν διακριτικά σ’ ένα από τα πρώτα τραπέζια μαζί με τη σύζυγο του Αμαλία Λογαρά. Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι συνάδελφοι του λογοτέχνες Γιώργος Κοζίας και Σπύρος Βρεττός, η Ελένη Δάσιου της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με το σύζυγο της Γιώργο Δάσιο, ο Αλέξης Σκαρμέας, η Ηρώ Δημητροπούλου, η Σοφία Χριστοπούλου, ο Σπύρος Παπουτσάκης, ο Αλέξης Γκλαβάς, η Δανάη Γεωργάκη, κ.α.

Την διοργάνωση της εκδήλωσης έκανε το βιβλιοπωλείο Discover με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture