Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Κράτησε την πρωτιά στο ελληνικό κινηματογραφικό box office ο "Καζαντζάκης"

Κράτησε την πρωτιά στο ελληνικό κινηματο...

Άφησε 2ο τον "Θησαυρό" του Στράτου Μαρκίδη

Για 3η συνεχόμενη εβδομάδα, η Ελληνική δραματική και βιογραφικού χαρακτήρα ταινία «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή κατέλαβε την πρώτη θέση των εισιτηρίων στο εγχώριο box office. Το συγκινητικό και καλύτερο στο δεύτερο μέρος του, φιλμ το τετραήμερο 7 με 10 Δεκεμβρίου 2017, σε 99 αίθουσες πανελλαδικά (συνεχίζεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment στη Βέσο Μάρε), έκοψε σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση του flix.gr, 20.625 εισιτήρια φτάνοντας σε 3 εβδομάδες προβολής τα  184.000.

Στη δεύτερη θέση πλασαρίστηκε η επίσης Ελληνική ταινία αλλά διαφορετικού ύφους, η φαρσοκωμωδία «Ο Θησαυρός» του Στράτου Μαρκίδη που σε 63 αίθουσες πανελλαδικά (προβάλλεται και στην Πάτρα στα Odeon Entertainment και στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη), έκοψε 16.304 εισιτήρια.

Την ίδια ώρα οι μάλλον μέτριες κριτικές πρέπει να επηρέασαν τους σινεφίλ αναφορικά με το νέο φιλμ του Γούντι Άλεν «Wonder Wheel» που έκανε χλιαρό άνοιγμα σε σχέση τουλάχιστον με αυτό του «Cafe Society» το Σεπτέμβριο του 2016. Το φιλμ με την πολύ καλή πάντως ερμηνεία της Κέιτ Γουίνσλετ και την νοσταλγική ατμόσφαιρα ενός λούνα παρκ στο Coney Island έξω από τη Νέα Υόρκη, έκοψε το περασμένο 4ήμερο της πρεμιέρας του, σε 62 αίθουσες πανελλαδικά, 13.844 εισιτήρια. Η ταινία παίζεται και στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα.

Να προσθέσουμε ότι ο μεγάλος θριαμβευτής του τετραημέρου ήταν το φιλμ του Ρούμπεν Εστλουντ «Το Τετράγωνο» που γέμισε ασφυκτικά και τις 8 αίθουσες όπου προβάλλεται πανελλαδικά (στην Πάτρα έρχεται, όπως μάθαμε την Πέμπτη 14/12 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον) φτάνοντας σε εισιτήρια τα 6.900 εισιτήρια.

Τέλος «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη σε 7 εβδομάδες προβολής έφτασε αισίως τα 200.000 εισιτήρια ενώ το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» που επίσης συνεχίζεται στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα, ξεπέρασε τα 300.000 εισιτήρια και πλέον θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες της χρονιάς.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από τον "Θησαυρό".

Σκηνή από τον "Θησαυρό".

Σκηνή από τον "Θησαυρό".

Σκηνή από τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν.

Σκηνή από τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν.

Σκηνή από τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture