Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Μαζική συμμετοχή...

Πραγματοποιεί συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ 14 Δεκέμβρη, ημέρα Πέμπτη και στην Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά στο Ε.Κ.Πάτρας στις 10:30 π.μ..

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Ενωτικά, Αγωνιστικά απαιτείται να αντιδράσουμε στον εμπαιγμό της ανάλγητης κυβερνητικής πολιτικής που υποθήκευσε χωρίς εμάς τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Ο Αγώνας, για να σταματήσει ο στραγγαλισμός της Μεσαίας Τάξης και να μπει τέλος στη Φτωχοποίηση της χώρας μας είναι μονόδρομος!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ:

στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Την Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.

Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.

Να σταματήσει κάθε σκέψη για απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.

Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού & ημερομισθίου.

Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.

Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ γιατί έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των Τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.

Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών. Σεβασμό και καμία αλλαγή στο Συνδικαλιστικό Νόμο 1264/82.

Καμία ρύθμιση περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος.

Σεβασμό στην αργία της Κυριακής.

Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων. Στελέχωση και ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Πάταξη της αδήλωτης, της ψευδώς δηλωμένης και ανασφάλιστης εργασίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και επέκταση των ΒΑΕ.

Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.

Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.

Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.

Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής. Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης, εργαζόμενοι μετά από εργατικό ατύχημα, ανάπηροι, μετανάστες, ΛΟΑΤΚΙ).

Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, αποτελεσματική και συνεκτική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης, ασύλου και ιθαγένειας με σεβασμό στα δικαιώματα του ανθρώπου.

Απαιτούμε ένα Κυρίαρχο Κράτος Δικαίου και Πρόνοιας.

Οριστικό τέλος στη Φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση, στον αυταρχισμό όπου βίαια και αντιδημοκρατικά καταργούν τα εργασιακά μας και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Το μήνυμά μας είναι Ξεκάθαρο

Ενωτικό και Αγωνιστικό

ΟΧΙ άλλα βάρη στις πλάτες των Εργαζομένων

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις