Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Πάτρα: Απλήρωτοι 20 γιατροί του πρώην ΙΚΑ - Eμπλοκή από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Πάτρα: Απλήρωτοι 20 γιατροί του πρώην ΙΚ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Αναστάτωση...χριστουγεννιάτικη για συμβασιούχους γιατρούς

Απλήρωτοι και μάλιστα λίγο πριν τα Χριστούγεννα μένουν 20 συμβασιούχοι γιατροί του ΠΕΔΥ , στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, διαφόρων ειδικοτήτων, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος των Γιατρών ΠΕΔΥ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος και εξηγεί ότι η δυσάρεστη εξέλιξη προέκυψε λόγω του ότι οι πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν εγκρίνουν την ουσιαστικά την παράταση που δόθηκε στις συμβάσεις γιατρών, οι οποίες έληγαν τον Σεπτέμβριο.

Μέσα σε αυτούς τους 20 γιατρούς, όπως διευκρινίζει, δεν είναι μόνο αυτοί στους οποίους έγινε παράταση της σύμβασης που έληγε τον Σεπτέμβριο αλλά και άλλοι που είναι εντός της διετίας και  έπρεπε να πληρωθούν.

"Πρόκειται για ερασιτεχνισμό. Νέοι στην πλειοψηφία τους γιατροί, με οικογενειακές υποχρεώσεις, δάνεια κλπ μένουν απλήρωτοι και μετά απορούμε γιατί φεύγουν οι νέοι γιατροί για το εξωτερικό, τους οποίους τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Αυτή τη στιγμή μένουν απλήρωτοι γιατροί πολλών ειδικοτήτων, από γυναικολόγο μέχρι παθολόγους και γενικούς γιατρούς και τίθεται θέμα βιοπορισμού".

Την ίδια ώρα ο κ. Μπονάνος επισημαίνει τις δυνητικές αρνητικές συνέπειες και για το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης και για τους ασφαλισμένους με την "εμπλοκή" στην παράταση των συμβάσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being