Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το όνειρο να ξαναπερπατήσει δεν είναι μακριά-Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών για τον 15χρονο Τζίμυ

Το όνειρο να ξαναπερπατήσει δεν είναι μα...

Χειρουργήθηκε στο πόδι

Σε κέντρο αποκατάστασης στην Αθήνα μεταφέρθηκε μετά το χειρουργείο και τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ο 15χρονος Τζίμμυ από την Τανζανία που είχε φθάσει στην Αχαϊα μέσω της οργάνωσης Τanzanian Οrphans Μission προκειμένου να χειρουργηθεί από ομάδα επιστημόνων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει.

Ο αγόρι, έχει χάσει τους γονείς του και πριν από εννέα χρόνια είχε υποστεί σοβαρότατα εγκαύματα στα πόδια από φωτιά που προκλήθηκε στην καλύβα που ζούσε στην Τανζανία.

Η καθυστέρηση τότε να μεταβεί σε γιατρό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι και το άλλο να καταστεί μη λειτουργικό.

Η Φιλανθρωπική Οργάνωση Τanzanian Οrphans Μission βρέθηκε στο πλευρό του ορφανού παιδιού, προσφέροντάς του αρχικά ένα αμαξίδιο, προκειμένου να διευκολύνουν τις μετακινήσεις του, ενώ αναζητούσε τρόπο για την ιατρική αποκατάσταση του προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε ο μικρός. Η λύση τελικά δόθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Η ιατρική ομάδα της ορθοπεδικής κλινικής με επικεφαλής τον διευθυντή της Μίνωα Τυλλιανάκη, πραγματοποίησε την επέμβαση με απόλυτη επιτυχία στις 9 Νοεμβρίου. Το χειρουργείο προέβλεπε αφαίρεση της αρθρώσεως του γόνατος και μεταφορά με στροφή της ποδοκνυμικής κατά 180ο μοίρες ώστε να λειτουργεί ως γόνατο.

Στην επέμβαση συμμετείχαν οι καθηγητές Ορθοπεδικής Μ. Τυλλιανάκης και Π. Μέγας καθώς και ο αναπληρωτής Καθηγητής  Αγγειοχειρουργικής Σταύρος Κάκκος.

Η συγκλονιστική ιστορία του 15χρονου ορφανού Τζίμυ από την Τανζανία που θέλει να βάλει τεχνητά πόδια - Χειρουργήθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας

Κουρασμένος αλλά πανευτυχής ο μικρός Jimmy από την Τανζανία που χειρουργήθηκε στην Πάτρα– Στο πλάι του ο «φύλακας άγγελός» του

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις