Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πόπη Παπαϊωάννου στο thebest.gr: "Νιώθω ευλογημένη"

Πόπη Παπαϊωάννου στο thebest.gr: "Ν...

Η Πατρινή αθλήτρια είχε χαρίσει πριν αρκετά χρόνια ένα χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο στην Ελλάδα και την Πάτρα

Η Πόπη Παπαϊωάννου είναι η αθλήτρια που χάρισε στην Πάτρα το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των γυναικών. Η έμπειρη αθλήτρια έχει σταματήσει να αγωνίζεται, αλλά συνεχίζει να ασχολείται με το τάε κβον ντο εκτός του τερέν.

Η ίδια μοιράζεται με το thebest.gr αναμνήσεις και συναισθήματα από την εποχή που πρωταγωνιστούσε στο άθλημά της.

Πώς θα σχολίαζες την αθλητική σου πορεία μέχρι τώρα;

Η αθλητική μου πορεία ήταν λαμπρή και επιτυχημένη! Ξεκίνησα το 1989 στα 6 μου και από το 1994 μέχρι και το 2009 που σταμάτησα να αγωνίζομαι κατάφερα να διακριθώ τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και σε διεθνές.

Εντός Ελλάδας στέφθηκα 14 φορές πανελληνιονίκης εκ των οποίων 9 πρώτη 4 δεύτερη και 1 τρίτη. Σε διεθνείς διοργανώσεις εκπροσώπησα με την Εθνική ομάδα τη χώρα μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων το 1998 στην Κωνσταντινούπολη όπου και κατάλαβα την 5η θέση.

Το 2000 με την Εθνική ομάδα ανδρών γυναικών συμμετείχα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πάτρα όπου και κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο. Το 2001 κατέλαβα την 5η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο ανδρών γυναικών στο Βιετνάμ.Το 2003 κέρδισα το ασημένιο μετάλλιο στο βαλκανικό πρωτάθλημα ενώ το 2004 βγήκα 3η στην παγκόσμια πανεπιστημιάδα.

Το 2006 όπως και 2 χρόνια αργότερα το 2008 ως μέλος της Εθνικής ομάδας ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας κατέκτησα 2 χάλκινα μετάλλια στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα ενόπλων δυνάμεων (CISM) τα οποία έγιναν στην Κορέα.

 

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν κατάφερες να πάρεις το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο;

Όταν κατέκτησα το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό γυναικών ήμουν μόλις 17 ετών και δεν είχα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας μου. Πέρασαν αρκετά χρόνια για να το καταλάβω! Τώρα όμως που απολαμβάνω τους "καρπούς" αυτής της διάκρισης νιώθω ευλογημένη.

Τί έχεις κερδίσει από τον αθλητισμό;

Μέσα από τον αθλητισμό κέρδισα πάρα πολλά πράγματα υλικά και ηθικά. Καταρχήν με την 5η παγκόσμια θέση στις νεάνιδες κατετάγη στην Ελληνική αστυνομία το 2001 στην οποία υπηρετώ μέχρι και σήμερα στην αθλητική υπηρεσία (Υ.Φ.Α.Αθλητισμού), ως υπαστυνόμος Β', βαθμό στον οποίο προβιβάστηκα με την κατάκτηση των παγκόσμιων στρατιωτικών μεταλλίων.

Με την 3η ευρωπαϊκή θέση πέρασα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Ψυχολογίας το 2003 από όπου και αποφοίτησα το 2007. Τέλος μέσα από τη διαδικασία του πρωταθλητισμού γνώρισα τον σύζυγό μου, Γιάννη Μαμεκα, αφού υπήρξαμε συναθλητές στην Εθνική ομάδα και με τον οποίο έχουμε δύο κοριτσάκια την Αριάδνη 5 και τη Φαίδρα 3 ετών. Τα καλύτερα μετάλλια της ζωής μας!

Είναι το τάε κβον ντο επικίνδυνο άθλημα;

Από επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει, ως άθλημα κρούσης και μαχητικό σπορ έχει τους λιγότερους μυοσκελετικούς τραυματισμούς. Εξάλλου οι αθλητές του τάε κβον ντο φοράνε ολοκληρωμένο αγωνιστικό εξοπλισμό που αποτρέπει τους τραυματισμούς. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το Ολυμπιακό άθλημα του τάε κβον ντο.

 

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια είναι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου. Νομίζω πως είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό γυναικών. Αγωνίστηκα με την Εθνική ομάδα στην πόλη μου, στην έδρα του συλλόγου μου, Δύναμη Πατρών και μπροστά στους δικούς μου ανθρώπους.

Χειρότερη;

Όσο για τη χειρότερη στιγμή ξέρω ποια ήταν αυτή που λόγω εξωαγωνιστικών "συνθηκών" κάποιοι μου στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ένταξη μου στην Προολυμπιακή ομάδα του 2008.

Συνεχίζεις να ασχολείσαι με το τάε κβον ντο;

Μετά από 20 χρόνια αθλητικής καριέρας σταμάτησα να αγωνίζομαι το 2009. Έκτοτε προσφέρω τις υπηρεσίες μου αφιλοκερδώς ως ψυχολόγος και προπονήτρια στον Αθλητικό σύλλογο τάε κβον ντο Κουμγκαν στο Κερατσίνι, προσπαθώντας να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου σε νέους αθλητές.

"Κλείνοντας θα ήθελα να εκφράσω ένα μικρό παράπονο: θα ήμουν πολύ χαρούμενη εάν καποια στιγμή η πόλη μου αναγνωρίσει και τιμήσει την προσφορά μου στον αθλητισμό με κάποιον τρόπο κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports