Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Έρχονται πάνω από 1.000 λουκέτα στην αγορά μετά τις γιορτές - 10.000 νέοι άνεργοι

Έρχονται πάνω από 1.000 λουκέτα στην αγο...

Δύσκολα Χριστούγεννα για τους πατρινούς εμπόρους

Ο αριθμός σοκάρει εκ πρώτης όψεως αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις της στατιστικής της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου άμεσα μετά τις γιορτές 1.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ελλάδας θα βάλουν λουκέτο. Υπενθυμίζουμε ότι η εορταστική περίοδος αποτελεί το 40% του τζίρου μιας επιχείρησης όμως φέτος όπως αναφέρουν στο thebest.gr πατρινοί επιχειρηματίες η κίνηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη σε σχέση με άλλες χρονιές.

Αποτέλεσμα της παραπάνω πρόβλεψης είναι να μείνουν στο δρόμο περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι, σε εποχές πολύ κρίσιμες.

Ήδη τα περισσότερα καταστήματα μετρούν απώλειες της τάξης του 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η διστακτικότητα των καταναλωτών που έκανε ισχυρή την εμφάνισή της στις καλοκαιρινές εκπτώσεις απέχοντας από τις αγορές τώρα παγιώνεται. Ακόμη και όσοι δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα διστάζουν να ψωνίσουν επηρεασμένοι από το γενικότερο άσχημο ψυχολογικό κλίμα.

Ήδη στην Πάτρα πολλά καταστήματα διαφημίζουν στις βιτρίνες τους προσφορές και εκπτώσεις εν μέσω εορταστικής περιόδου, ακολουθώντας την τάση των αθηναϊκών καταστημάτων.

Παράλληλα εκτός από το κατάστημα Glou που έκλεισε, καθώς και τα καταστήματα Nautica και Timberland στις αλυσίδες καταστημάτων που αποχωρούν από την Πάτρα προστίθενται και μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις που παρατείνουν την περίοδο λειτουργίας τους μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα έχουν κηρύξει διάλυση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά