Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πολλοί πιστοί ευχήθηκαν στον εορτάζοντα π. Αμβρόσιο της Ευαγγελίστριας

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και πολλοί πι...
Μαρτάτος Tάκης

Το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017

Ξεχωριστή ήταν η Θεία λειτουργία το πρωί της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών. Στη Θεία λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Αμβροσίου, τον οποίο τιμά η εκκλησία μας την μέρα αυτή, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος και από άλλους ιερείς, οι οποίοι στο τέλος ευχήθηκαν στον προιστάμενο του ναού της Ευαγγελίστριας, αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Γκουρβέλο να έχει έτη πολλά και ευλογημένα. Ο π. Αμβρόσιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός ενώ κάθε Κυριακή κηρύττει και το Θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Αμβροσίου, τον 4ο αιώνα, ο οποίος διετέλεσε Επίσκοπος Μεδιολάνων (στο μετέπειτα Μιλάνο) αλλά και στον θαυματουργικό τρόπο της επιλογής και ανάδειξης του στη θέση μέσα από ένα μικρό παιδί που φώναξε μέσα στο πλήθος το όνομα Αμβρόσιος για νέο επίσκοπο.

Εντύπωση τέλος έκανε ο λόγος από καρδιάς του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για τον αρχιμανδρίτη Αμβρόσιο Γκουρβέλο, στον οποίο και ευχήθηκε να έχει καλή εξέλιξη στην εκκλησία. Ο κ.κ. Χρυσόστομος στάθηκε επίσης στην υπακοή του π. Αμβροσίου προς τον επίσκοπο του αλλά και στην άψογη συνεργασία τους καθώς και στο σημαντικό έργο που έχει προσφέρει στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας όπως τα έργα συντήρησης και ανακαίνισης που σταδιακά φτάνουν προς το τέλος τους.

Το πρωί στο ναό της Ευαγγελίστριας ήσαν και πολίτες από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, τόπο καταγωγής της οικογένειας του π. Αμβροσίου. Ακολούθησε εκκλησιαστικό κέρασμα στο πνευματικό κέντρο του ναού της Ευαγγελίστριας ακριβώς απέναντι. Αρκετοί πιστοί βρέθηκαν το πρωί στην Ευαγγελίστρια και έλαβαν το αντίδωρο από τον εορτάζοντα π. Αμβρόσιο ενώ του ευχήθηκαν και τα χρόνια πολλά.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο π. Αμβρόσιος έχει οργανώσει και μία νεανική ομάδα στο ναό με τα μέλη της να συναντώνται σε εβδομαδιαία βάση συζητώντας και αναλύοντας θέματα πνευματικά αλλά και της καθημερινότητας.

Η φωτ. είναι αρχείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις