Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Ευρωλίγκα: Να διευρύνουν το σερί τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Ευρωλίγκα: Να διευρύνουν το σερί τους Πα...

Με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας, σήμερα οι "πράσινοι"

Η 11η αγωνιστική της Euroleague βρίσκει τον Ολυμπιακό σταθερά στην κορυφή (8-2) μετά από 4 διαδοχικές νίκες και τον Παναθηναϊκό να έχει αναρριχηθεί στη 2η θέση (7-3), ύστερα από νικηφόρο σερί 5-0. Στο Κάουνας, απόψε (20:00), όταν ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις, θα υπάρξουν συναντήσεις πολλών πόιντ γκαρντ που συνδέονται μεταξύ τους, ενώ αύριο  (21:00), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, στο ντεμπούτο του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη, την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Στην πατρίδα του θα βρεθεί ο Λούκας Λεκαβίτσιους, αντίπαλος για πρώτη φορά της ομάδας που ανδρώθηκε, Ζαλγκίρις (2012-15). Παίκτης του Παναθηναϊκού από το 2007 έως το 2010, αλλά και τη σεζόν 2011-12 ο τεχνικός της Ζαλγκίρις, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα πρέπει να σταματήσει όχι μόνο τον πρώην παίκτη του, αλλά και τον πρώην συμπαίκτη του, Νικ Καλάθη, τον MVP της Euroleague τον Νοέμβριο με 14,4π. και 7,9ασ. μέσο όρο φέτος.

Οι γηπεδούχοι έχουν 5 νίκες - 5 ήττες, προέρχονται από ήττα στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι, αλλά στις τελευταίες 6 φορές που βρήκαν αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, χαμογέλασαν τις 5. Οι δύο τελευταίες νίκες των «πράσινων» της Λιθουανίας επί του Παναθηναϊκού σημειώθηκαν μάλιστα την περυσινή σεζόν.

Ο Ολυμπιακός έχει να δοκιμάσει την πικρή γεύση της ήττας στη Euroleague από την 6η αγωνιστική, κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Μετά από 4 νίκες, εκ των οποίων οι 3 μακριά από την έδρα τους, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να υπερασπιστούν πάση θυσία το ΣΕΦ στη «μάχη» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας στις τάξεις τους για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, τον Βασίλη Σπανούλη.

Η «βασίλισσα» ταλαιπωρείται από τραυματισμούς φέτος, μετρά 5 νίκες - 5 ήττες, αλλά η ιστορία τη θέλει να νικά τις 5 από τις τελευταίες 6 φορές που αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό. Η πιο επώδυνη για τους Πειραιώτες ήταν δίχως άλλο στον τελικό του 2015 στη Μαδρίτη, όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσα στο σπίτι της.

Οι παραδόσεις, όμως... δεν παίζουν μπάσκετ! Ο Ολυμπιακός διαθέτει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση στα πρώτα 10 παιχνίδια, με παθητικό 71,6 πόντους, ενώ οι Μαδριλένοι έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση με 84,7 πόντους!

Την προηγούμενη εβδομάδα, όμως και μετά την ήττα με 2 πόντους από τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, η Ρεάλ υπέστη μια ντροπιαστική ήττα στη Μαδρίτη, από τον ουραγό Ερυθρό Αστέρα. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο αναμένεται να προσπαθήσουν να αντιδράσουν απέναντι στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά και αυτό που απομένει να φανεί είναι αν ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και η παρέα τους θα τους το επιτρέψουν ή όχι!

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7-8/12/2017)

Πέμπτη 7/12

Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00 Novasports 1HD

Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βαλένθια (Ισπανία)

Μπασκόνια (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Κίμκι (Ρωσία)

Παρασκευή 8/12

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:00 Novasports 2HD

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρίχνει «νερό στο κρασί της» η Ευρωλίγκα για τις Εθνικές


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports