Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Ρώρος ρίχνει τις ευθύνες στον Κρίκη για την ακύρωση του debate ενόψει των εκλογών στο Επιμελητήριο Αχαΐας

 Ο Ρώρος ρίχνει τις ευθύνες στον Κρίκη γ...

Τι αναφέρει η "Ενωτική Παρέμβαση"

Ευθύνες στην παράταξη του Παναγιώτη Κρίκη για την ακύρωση του debate επιρρίπτει ο Γιώργος Ρώρος, επικεφαλής της "Ενωτικής Παρέμβασης". Σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Η παράταξη «Ενωτική Παρέμβαση» σε μια προσπάθεια να δώσει έμφαση στις θέσεις και τις προτάσεις των υποψηφίων συνδυασμών  για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας και με στόχο την   παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες να σχηματίσουν σφαιρική  άποψη για όσους τους καλούν να τους τιμήσουν με  την ψήφο τους, πρότεινε έγκαιρα τη διεξαγωγή ενός debate, παρουσία δημοσιογράφων, το οποίο  θα αναμεταδιδόταν από όλα τα ΜΜΕ που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν σε αυτή την καθόλα δημοκρατική διαδικασία.

Η πρότασή μας για διεξαγωγή του debate καθ΄υπόδειξη του αρμοδίου συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων,  της ΕΣΗΕΠΗΝ, ναυάγησε για λόγους που δεν είχαν να κάνουν με τις δικές μας προθέσεις.

Στη συνέχεια κατεβλήθη προσπάθεια να διοργανωθεί το debate με έγκριτους δημοσιογράφους – εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που στο μεταξύ είχαν υποβάλλει αίτημα για τη διεξαγωγή του.

Σεβόμενοι αυτά τα αιτήματα, τα οποία αφορούσαν μερικά από τα σημαντικότερα ΜΜΕ της περιοχής μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην διεξαγωγή του debate, ανεξαρτήτως της ΕΣΗΕΠΗΝ που δεν αποδέχθηκε να θέσει υπό την αιγίδα της το debate υποδεικνύοντας δημοσιογράφους όπως της ζητήθηκε.

Σε αυτή την εύλογη διαδικασία που αφορά την ενημέρωση και την διαφάνεια, απάντησαν θετικά ΟΛΕΣ οι υποψήφιες παρατάξεις για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ΠΛΗΝ της παράταξης «Επιμελητήριο για Όλους», η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά να θέτει όρους για την διεξαγωγή του debate τους οποίους δεν είχε κάνει γνωστούς στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των παρατάξεων που έγινε για τον σκοπό αυτό, ούτε έθεσε σε γνώση μας τις ημέρες που ακολούθησαν.

Συγκεκριμένα η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κρίκη ζήτησε να υποδείξουν οι συνδυασμοί τους δημοσιογράφους που θα υποβάλλουν τα ερωτήματα και όχι τα ΜΜΕ που  αιτήθηκαν την διεξαγωγή του debate, μετά την άρνηση της ΕΣΗΕΠΗΝ να επιλέξει εκπροσώπους.

 

Είναι προφανές ότι η ναρκοθέτηση του debate με πρόσχημα την αναγκαιότητα επιλογής των δημοσιογράφων από τις παρατάξεις, έγινε επειδή η παράταξη του κ. Κρίκη αποφάσισε για τους δικούς της λόγους να απέχει από τον ανεπιτήδευτο  δημόσιο διάλογο  και τον δημοσιογραφικό έλεγχο.

Ο κ. Κρίκης άλλωστε έχει εμφανίσει και άλλα συμπτώματα φοβίας απέναντι στους δημοσιογράφους, όταν αναχώρησε από τη συνέντευξη Τύπου που ο ίδιος θα έδινε, αφήνοντας πίσω του τον εκπρόσωπο Τύπου να απαντήσει στα ερωτήματα που οι δημοσιογράφοι επιθυμούσαν να του θέσουν.  Προφανώς ούτε και τότε του άρεσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που είχαν προσέλθει στην συνέντευξη που ο ίδιος είχε καλέσει.

Κάποιοι επιλέγουν ως επικοινωνιακή τακτική τα μακρόσυρτα και απρόσωπα δελτία Τύπου και κάποιοι άλλοι την δημόσια έκθεση και τον δημόσιο έλεγχο των απόψεων και των πεπραγμένων τους, χωρίς φοβικά σύνδρομα  απέναντι σε πολίτες και δημοσιογράφους.

Η παράταξή μας, ευχαριστεί όλους τους συνδυασμούς οι οποίοι δεν φοβήθηκαν τους δημοσιογράφους που δεν επέλεξαν οι ίδιοι και αποδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε έναν διάλογο ενώπιον των ΜΜΕ αναγνωρίζοντας την σημασία της ενημέρωσης και την αξία της διασταύρωσης απόψεων, έναντι των κραυγών και των συνθημάτων.  Ευχαριστεί επίσης και τιμά τους δημοσιογράφους που δέχθηκαν να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας τα μέσα τους, χωρίς να φανταστούν ότι θα προσκρούσουν σε τεχνητή καχυποψία.

Επειδή όμως ο καθείς κρίνεται από τις πράξεις του και κανείς δεν έχει δικαίωμα να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του όταν ζητάει την ψήφο των συναδέλφων του, πολλώ δε μάλλον σε τόσο κρίσιμες εκλογές όπως αυτές του Επιμελητηρίου, καλούμε τον κ. Κρίκη να προτείνει ο ίδιος τους δημοσιογράφους  που επιθυμεί για την διεξαγωγή του debate και να προσέλθει στο  δημόσιο διάλογο τον οποίο κατά σύστημα αποφεύγει. Εμείς θα είμαστε παρόντες, ενώπιον των δημοσιογράφων που θα υποδείξει, όπως είμαστε πάντα παρόντες ενώπιον όλων των δημοσιογράφων, χωρίς φοβία για ερωτήσεις που μπορεί να μην μας είναι αρεστές.

Αναμένουμε την απάντηση του κ. Κρίκη άμεσα προκειμένου να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την διεξαγωγή του debate".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις