Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Τρεις γνωστοί φωτογράφοι παρουσίασαν τη δουλειά τους στη λέσχη Ηδύφως

Πάτρα: Τρεις γνωστοί φωτογράφοι παρουσία...

Οι Χάρης Κακαρούχας, Πλάτωνας Ριβέλλης και Γιώργος Δεπόλλας

Ένα μήνα γεμάτο φωτογραφικές παρουσιάσεις και σεμινάρια είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα δραστήρια μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Πάτρας «Ηδύφως». Τρείς σημαντικοί Έλληνες φωτογράφοι, ο Χάρης Κακαρούχας, ο Πλάτωνας Ριβέλλης και ο Γιώργος Δεπόλλας  φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα της λέσχης για να παρουσιάσουν την δουλειά τους και να συζητήσουν για την μεγάλη τους αγάπη, τη φωτογραφία.

Την αρχή έκανε ο Χάρης Κακαρούχας το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 που σε μια παρουσίαση που κράτησε πάνω από  3 ώρες ανέπτυξε και παρουσίασε στα μέλη, τόσο αποσπάσματα του πλούσιου φωτογραφικού του έργου όσο και την άποψή του για τη φωτογραφία. Μια ιδιαίτερη και λίγη διαφορετική θα λέγαμε, άποψη που κοιτάει βαθύτερα στον εσωτερικό κόσμο  του κάθε φωτογράφου και τον παρακινεί να βρει τη δικιά του ματιά, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Ακολούθησε  στις 18 και 19 Νοεμβρίου ο Πλάτωνας Ριβέλλης, φωτογράφος και θεωρητικός της φωτογραφίας, ιδρυτής του Φωτογραφικού Κύκλου. Στο 12ωρο σεμινάριο φωτογραφικής κριτικής τα μέλη που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν μικρά portfolios, να παρακολουθήσουν την επιλογή και κριτική και να συζητήσουν αναλυτικά γύρω από φωτογραφικά θέματα.

Τέλος στις 3 Δεκέμβρη η λέσχη Ηδύφως φιλοξένησε το Γιώργο Δεπόλλα, ιδρυτικό μέλος του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Ο Γ. Δεπόλλας, ακούραστος και χειμαρρώδης ομιλητής, σε μία παρουσίαση που κράτησε πάνω από 5 ώρες, εξέπληξε με το εύρος του φωτογραφικού του έργου.  Αντισυμβατικός και αυτοσαρκαστικός πολλές φορές,  ειρωνικός κάποιες άλλες, έχει αφήσει το στίγμα του όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική και όχι μόνο φωτογραφία με τη δουλειά του και την προσωπικότητα του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture