Ρώτα τον εαυτό σου

Απόψεις
&Σχόλια

Του Στέλιου Ταταράκη

11/12/2017 18:44

Μοιραστείτε το άρθρο:


Ρώτα τον εαυτό σου Του Στέλιου Ταταράκη
 

Ο εαυτός μας ξέρει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του βάζουμε, και τις λύσεις στα προβλήματα μας. Μόνο αυτός μπορεί να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις διότι αυτός ξέρει τι κρύβουμε μέσα μας. Ας δούμε με ποιο τρόπο μας βοηθάει.

Συνέχεια κάνουμε ερωτήσεις στον εαυτό μας για ότι συμβαίνει γύρω μας, για το πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει, για το αν θα τα καταφέρουμε σε ένα νέο ξεκίνημα κλπ. Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις, διότι αυτός γνωρίζει ποσό δυνατοί είμαστε και εάν μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι ερωτήσεις που κάνουμε, μας βοηθάνε να μάθουμε τον εαυτό μας, άρα και το πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε θέμα προκύψει.

Οι ερωτήσεις αυτές, χωρίς να το καταλάβουμε, μας ξυπνάνε και παράλληλα ενεργοποιούν το μυαλό μας και τον εαυτό μας ώστε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Όλα είναι μέσα μας, εμείς έχουμε τις απαντήσεις και τα εφόδια για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί όπου έχουμε βάλει στόχο. Πολλές φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε μια ερώτηση, σε μας τους ίδιους.

Αντί να κάνουμε ερωτήσεις που μας αποδυναμώνουν καλό είναι να κάνουμε ερωτήσεις που ενεργοποιούν την θέληση μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αντί να ρωτήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό και εστιάσουμε στο πρόβλημα, καλύτερα είναι να ρωτήσουμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Καλύτερα να εστιάζουμε σε αυτό που έχει σημασία και όχι σε ανούσιες σκέψεις που δεν μας βοηθάνε.

Μια συζήτηση με τον εαυτό μας δεν είναι κακή ιδέα. Μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό της κάθε μέρας, να δούμε που τα πήγαμε καλά και που όχι και να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για το πως αντιδράσαμε και σκεφτήκαμε σε ότι κάναμε.

Ο εαυτός μας είναι εδώ για να μας βοηθήσει, και αν κάτσουμε μαζί του και συζητήσουμε, τότε το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης θα είναι πολύ θετικό. Θα μας αναζωογονήσει, θα μας γεμίσει με θέληση και αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε στη ζωή μας.

Έχουμε ένα φίλο, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας και πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει σε ότι και αν του ζητήσουμε. Μαζί του μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο σταθεροί, γεμάτοι πάθος και θέληση για ζωή.

Υπάρχει τρόπος να ζήσουμε την κάθε μέρα μας όπως την έχουμε φανταστεί και όπως θέλουμε. Εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε, ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι θα μας έκανε χαρούμενους σήμερα και κάθε μέρα!

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 11/12/2017 18:44

Τυπώθηκε: 23/07/2018 07:06

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/467089

thebest.gr © 2018


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Έληξε το θρίλερ με τον 62χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει- 21 ώρες διαπραγματεύσεων Πάτρα: Έληξε το θρίλερ με τον 62χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει- 21 ώρες διαπραγματεύσεων
Έφυγε από τη ζωή ο Ντένης Γκανασούλης Έφυγε από τη ζωή ο Ντένης Γκανασούλης
Πάτρα: Άνδρας ήθελε να αυτοκτονήσει – Τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Πάτρα: Άνδρας ήθελε να αυτοκτονήσει – Τον πρόλαβαν τελευταία στιγμή - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Κουμπάρος ο Κώστας Καραμανλής – Πάντρεψε τον φίλο του δήμαρχο Γλυφάδας- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κουμπάρος ο Κώστας Καραμανλής – Πάντρεψε τον φίλο του δήμαρχο Γλυφάδας- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Πάτρα: Πώς οι αστυνομικοί έπεισαν να παραδοθεί τον 62χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει  – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επιχείρηση Πάτρα: Πώς οι αστυνομικοί έπεισαν να παραδοθεί τον 62χρονο που απειλούσε να αυτοκτονήσει – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επιχείρηση
Ο "παππούς ο Γιώργος" από την Πάτρα που αλλάζει την εικόνα των σχολείων έγινε πανελλήνιο θέμα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Ο "παππούς ο Γιώργος" από την Πάτρα που αλλάζει την εικόνα των σχολείων έγινε πανελλήνιο θέμα- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Οι συμμαθητές του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια! Οι συμμαθητές του Προτύπου Γυμνασίου Πάτρας συναντήθηκαν μετά από 40 χρόνια!
H Aθηναΐς Νέγκα ποζάρει με μαγιό αγκαλιά με την νεογέννητη κόρη της H Aθηναΐς Νέγκα ποζάρει με μαγιό αγκαλιά με την νεογέννητη κόρη της
Κηδείες που θα γίνουν Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουλίου Κηδείες που θα γίνουν Δευτέρα 22 και Τρίτη 23 Ιουλίου
Έφυγε ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου- ΔΕΙΤΕ το πλούσιο έργο του Έφυγε ο ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου- ΔΕΙΤΕ το πλούσιο έργο του