Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ρώτα τον εαυτό σου

Ρώτα τον εαυτό σου

Του Στέλιου Ταταράκη

Ο εαυτός μας ξέρει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που του βάζουμε, και τις λύσεις στα προβλήματα μας. Μόνο αυτός μπορεί να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις διότι αυτός ξέρει τι κρύβουμε μέσα μας. Ας δούμε με ποιο τρόπο μας βοηθάει.

Συνέχεια κάνουμε ερωτήσεις στον εαυτό μας για ότι συμβαίνει γύρω μας, για το πως μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που έχει προκύψει, για το αν θα τα καταφέρουμε σε ένα νέο ξεκίνημα κλπ. Σε όλες αυτές τις ερωτήσεις μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις, διότι αυτός γνωρίζει ποσό δυνατοί είμαστε και εάν μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι ερωτήσεις που κάνουμε, μας βοηθάνε να μάθουμε τον εαυτό μας, άρα και το πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε θέμα προκύψει.

Οι ερωτήσεις αυτές, χωρίς να το καταλάβουμε, μας ξυπνάνε και παράλληλα ενεργοποιούν το μυαλό μας και τον εαυτό μας ώστε να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας. Όλα είναι μέσα μας, εμείς έχουμε τις απαντήσεις και τα εφόδια για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί όπου έχουμε βάλει στόχο. Πολλές φορές αυτό που χρειαζόμαστε είναι να κάνουμε μια ερώτηση, σε μας τους ίδιους.

Αντί να κάνουμε ερωτήσεις που μας αποδυναμώνουν καλό είναι να κάνουμε ερωτήσεις που ενεργοποιούν την θέληση μας. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αντί να ρωτήσουμε γιατί μας συνέβη αυτό και εστιάσουμε στο πρόβλημα, καλύτερα είναι να ρωτήσουμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Καλύτερα να εστιάζουμε σε αυτό που έχει σημασία και όχι σε ανούσιες σκέψεις που δεν μας βοηθάνε.

Μια συζήτηση με τον εαυτό μας δεν είναι κακή ιδέα. Μπορούμε να κάνουμε τον απολογισμό της κάθε μέρας, να δούμε που τα πήγαμε καλά και που όχι και να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα για το πως αντιδράσαμε και σκεφτήκαμε σε ότι κάναμε.

Ο εαυτός μας είναι εδώ για να μας βοηθήσει, και αν κάτσουμε μαζί του και συζητήσουμε, τότε το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης θα είναι πολύ θετικό. Θα μας αναζωογονήσει, θα μας γεμίσει με θέληση και αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε στη ζωή μας.

Έχουμε ένα φίλο, ο οποίος είναι πάντα δίπλα μας και πάντα πρόθυμος να μας βοηθήσει σε ότι και αν του ζητήσουμε. Μαζί του μπορούμε να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο σταθεροί, γεμάτοι πάθος και θέληση για ζωή.

Υπάρχει τρόπος να ζήσουμε την κάθε μέρα μας όπως την έχουμε φανταστεί και όπως θέλουμε. Εάν δεν μπορούμε να το κάνουμε, ας ρωτήσουμε τον εαυτό μας τι θα μας έκανε χαρούμενους σήμερα και κάθε μέρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις