Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aγρίνιο: Σαββατοκύριακο στις λάσπες και τις πέτρες - Αποκλεισμένη ακόμη οικογένεια στο σπίτι της- ΦΩΤΟ &ΒΙΝΤΕΟ

Aγρίνιο: Σαββατοκύριακο στις λάσπες και ...

Οδοιπορικό στο Ζευγαράκι που επλήγη από τις πλημμύρες

Σε δραματικές  συνθήκες κλήθηκαν  να επιβιώσουν για ένα ακόμη βράδυ  οι κάτοικοι στο Ζευγαράκι του Δήμου Αγρινίου. «Zoύμε στη λάσπη δεν έχουμε νερό να πιούμε και να πλυθούμε και κάποιοι έχουν πρόβλημα ακόμη και με το ρεύμα… Οι υπεύθυνοι αυτής της καταστροφής θα πρέπει να ντρέπονται» μας είπε ένας νεαρός άνδρας που παραλίγο να χάσει την μητέρα του με την πλημμύρα.

Οι κάτοικοι της Μακρυνείας έχουν θυμό  ξυπνούν λασπωμένοι, πεινασμένοι και αγανακτισμένοι για το κακό που τους έχει βρει . Το οδοιπορικό του agriniosite.gr ξεκίνησε το απόγευμα και κράτησε έως αργά το βράδυ καλύπτοντας με τα πόδια τη διαδρομή από την αρχή έως το τέλος του χωριού.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, πέτρες , λάσπες παντού, οχήματα της ΕΜΑΚ του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, μηχανήματα που καθαρίζουν, η ΔΕΗ, η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και οι κάτοικοι με υγρασία στα κόκαλα και στο βλέμμα με φτυάρια και σκούπες προσπαθούν να καθαρίσουν, όμως μάταια η λάσπη και οι πέτρες έχουν τέτοιο όγκο που χρειάζονται μέρες, μπορεί και μήνες..

Το σχολείο στο Ζευγαράκι θα μείνει κλειστό γιατί είναι πλημμυρισμένο με λάσπες ίσως για αυτό  τα παιδιά του χωριού καβάλησαν ένα τρακτέρ και έπιασαν δουλειά και το καθάριζαν μόνα τους..

Είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που μια οικογένεια στα Κολτσιδέικα είναι ακόμη αποκλεισμένη μέσα στις λάσπες..Ευτυχώς το σπίτι είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αλλά από το σπίτι έχουν να φύγουν από προχθές το βράδυ… .. «Μάλλον αύριο (σ.σ σήμερα) θα ανοίξουν και θα καθαρίσουν» μας είπε ο πιο ηλικιωμένος της οικογένειας…

Το βιος των ανθρώπων χάθηκε και για κάποιους δεύτερη φορά… Συναντήσαμε μια κυρία που είχε καταστραφεί το σπίτι της από τον ανεμοστρόβιλο και τώρα δεύτερη φορά  δέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα«Δουλεύουμε μέρα- νύχτα και σε λίγα λεπτά τα χάσαμε όλα» μας είπε και δεν μπορούν να ξεχάσουν πως ξέσπασε το κακό..Ο σύζυγός της περιέγραψε λεπτό προς λεπτό πως έγινε η καταστροφή στο Βουλευτή Αιτ/νίας κ.Δημήτρη Κωνσταντόπουλο που επισκέφθηκε την περιοχή…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις