Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ξύπνησαν παιδικές μνήμες στον Αμβρόσιο κατά τον εορτασμό του Αγ. Ανδρέα

Ξύπνησαν παιδικές μνήμες στον Αμβρόσιο κ...

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος είπε πως δεν θα εγκρίνει την παραίτηση του κ.κ. Αμβροσίου στην Ιερά Σύνοδο

Ο εκ των προσκεκλημένων αρχιερέων που αναμφίβολα συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κόσμου ήταν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος και είχε τα πρωτεία από πλευράς περισσότερων χρόνων αρχιερατείας. Στο τέλος της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας λειτουργίας το πρωί της Πέμπτης 30/11, πολύς κόσμος έσπευσε να μιλήσει και να χαιρετίσει τον κ. Αμβρόσιο, να του ασπαστούν το χέρι ενώ εκείνος εγκάρδιος και χαμογελαστός ευλογούσε τον κόσμο.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν στην αρχή της Θείας λειτουργίας όπου ο  Αμβρόσιος καθήμενος στο κέντρο μεταξύ των άλλων αρχιερέων, όλοι οι συμμετέχοντες ιερείς του ασπάστηκαν το χέρι κι αυτός τους ακουμπούσε το κεφάλι ευλογώντας τους.

Το γεγονός ότι ο ίδιος έχει αναγγείλει ότι ολοκληρώνει μετά από 40 έτη την αρχιερατεία του και το 2018 θα είναι ο τελευταίος χρόνος ως εν λειτουργία Μητροπολίτης, έχει συγκινήσει πολύ κόσμο αλλά και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, ο οποίος μάλιστα άδραξε την ευκαιρία στη διάρκεια του επίσημου γεύματος στο ξενοδοχείο Patras Palace και είπε στον κ.κ. Αμβρόσιο τα εξής:

"Αν του χρόνου είμαι Συνοδικός δεν θα εγκρίνω την παραίτησή σου από τη θέση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων". Είχε προηγηθεί η αυθόρμητη κουβέντα του Αμβροσίου:

"Είμαι πολύ συγκινημένος γιατί η αποχώρησή μου, τυγχάνει να με βρίσκει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου ως μαθητής ακόμα, είχα κληθεί να κάνω το πρώτο μου κήρυγμα...".

Πρέπει να σημειωθεί ότι ευχαριστώντας τους Αρχιερείς που ήρθαν για τον φετινό εορτασμό ο κ.κ. Χρυσόστομος στάθηκε ιδιαίτερα στον Αμβρόσιο λέγοντας πως είναι Πατρινός και ότι πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Πάτρα.

Ο κ.κ. Αμβρόσιος λόγω και της ηλικίας και γήρατος του (έχει πλέον πατήσει τα 80) δεν ακολούθησε την ιερά λιτάνευση της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου, ωστόσο παρέμεινε για το επίσημο γεύμα όπου παρακάθισε και ο εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος.

Είχε αναγγελθεί ότι θα ερχόταν και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος αλλά τελικώς δεν κατέστη δυνατό πιθανόν λόγω άλλων υποχρεώσεων.

*Οι φωτ. είναι από την ανάρτηση του σάιτ romfea.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις