Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κ. Χριστόπουλος: Θεσμική απρέπεια η απουσία του Πελετίδη

Κ. Χριστόπουλος: Θεσμική απρέπεια η απου...

Κριτική από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

«Πειστικές εξηγήσεις» από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων Κώστας Χριστόπουλος, για την απουσία του από τις εκδηλώσεις για τον Πολιούχο Άγιο Ανδρέα. Ο κ. Χριστόπουλος σε δήλωση του κάνει λόγο για «θεσμική απρέπεια» εκ μέρους του δημάρχου.

«Ο κ. Πελετίδης γύρισε την πλάτη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος δεν παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις καθώς βρίσκεται στα Γιάννενα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όσο και να προσπαθούμε να κατανοήσουμε τους λόγους που υποχρέωσαν τον Δήμαρχο Πατρέων, κ. Πελετίδη, να απουσιάσει από την σημερινή γιορτή του Πολιούχου, δεν τα καταφέρνουμε. Θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις ο ίδιος στους συμπολίτες μας.

Καταλαβαίνουμε ότι η ένδειξη θρησκευτικού σεβασμού δεν επιβάλλεται. Θα πρέπει όμως να καταλάβει και ο κ. Πελετίδης ότι η γιορτή του Πρωτόκλητου δεν είναι απλώς μια σημαντική θρησκευτική ημέρα, αλλά είναι η γιορτή της Πόλης που έχει την τιμή να είναι Δήμαρχος.

Το ζήτημα έχει δημιουργηθεί, με προσωπική ευθύνη του Δημάρχου, από την πρώτη χρονιά που ανέλαβε καθήκοντα. Φέτος όμως ζήσαμε και μια θεσμική απρέπεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Ο κ. Πελετίδης γύρισε την πλάτη στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος τίμησε τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Προφανώς η δημοτική αρχή διαπίστωσε το λάθος της και γι’ αυτό έσπευσε να «υπενθυμίσει» με ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο κ. Πελετίδης συμμετέχει στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Θα μπορούσε να λάβει μέρος στις πρωινές εκδηλώσεις και στη συνέχεια να αναχωρήσει για τα Γιάννενα όπου διεξάγεται το συνέδριο. Οι προτεραιότητές του όμως, τις οποίες του τις επιβάλει ο Περισσός, είναι άλλες.

Εμείς θα του υπενθυμίζουμε τις θεσμικές και άλλες υποχρεώσεις του απέναντι στην πόλη που τον τίμησε, έστω κι αν η δημοτική αρχή και οι συνοδοιπόροι της κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν το σφάλμα τους.

Χρόνια Πολλά στους συμπολίτες μας…»

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις