Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 39): Διπλή αργία στην Πάτρα για τον πολιούχο

Αποκλειστικό (Νο 39): Διπλή αργία στην Π...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Επανέρχεται σε ισχύ ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου

Κακοφάνηκε σε πολλούς το γεγονός πως τείνει να εκλείψει η κατ’ έθιμο αργία της 30ής Νοεμβρίου, όπου σύσσωμος ο λαός των Πατρών γιορτάζει την μνήμη του πολιούχου του, με τον προσήκοντα τρόπο (έγερση κατά τις 11 το πρωί, καφέ στη Ρήγα Φεραίου που τερματίζει ως γνωστόν στον Αγιαντρέα, και ακολούθως γεύμα με σκορδαλιά και βακαλάο).

Ομως τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότεροι εορτάζουν τον Αγιο Ανδρέα, μερικοί ασχολούνται μόνο για να θυμηθούν τον Ανδρέα Παπανδρέου, κάποιοι άλλοι περιμένουν πως και πως τον ερχομό του Πάνου Κιάμου (φέτος θα μας έρθει η Αννούλα).

Ομως με κοινή πρόταση του Δήμου Πατρέων, της περιφέρειας και της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, αποφασίστηκε κοινή δράση ώστε να αποκτήσει η 30ή Νοέμβρη την παλιά της αίγλη και να τονωθεί ο θρησκευτικός εορτασμός της ημέρας (από την απόφαση αυτή εξαιρούνται τα ΜΜΕ που θα κυκλοφορούν κανονικά, άλλωστε αυτά δεν έχουν την ανάγκη του Αγίου, άλλες ανάγκες έχουν).

Ανάμεσα στις αποφάσεις που πάρθηκαν είναι και η εφαρμογή στην πράξη, του χωρισμού της Πάτρας σε Ανω και Κάτω Πόλη, όπως ίσχυε μέχρι 1978 όταν άνοιξε το Oggi στη Γεροκωστοπούλου και ανεβοκατέβαινε ο κόσμος τις σκάλες, μαζί και τις «δύο πόλεις».

Στο πλαίσιο αυτό, η μεν κάτω πόλη θα έχει τον δικό της πολιούχο, τον Απόστολο Ανδρέα, η δε άνω πόλη, τον δικό της, όπως παλιά, τον Αγιο Δημήτριο.

Ετσι θα έχουμε δύο αργίες, στις 26 Οκτωβρίου και στις 30 Νοεμβρίου, αυτό σημαίνει άλλη μια μέρα με σκορδαλοφαγία.

* Εντός των ημερών αναμένεται να καθιερωθούν και άλλες αργίες, για το Ρίο, την Οβρυά, την Αρόη, την Παραλία, τους Πέντε δρόμους, τα Βραχνέικα κλπ.

 

Αποκλειστικό (Νο 38): Η επιβλητική φάτνη στην πλατεία Γεωργίου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα