Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πλ. Μαρλαφέκας: Η πόρτα του επιμελητηρίου ήταν πάντα ανοιχτή για όλους

Πλ. Μαρλαφέκας: Η πόρτα του επιμελητηρίο...

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας

Η πόρτα του επιμελητηρίου ήταν πάντα ανοιχτή για όλους, λειτουργήσαμε με διαφάνεια και αξιοκρατία σε κάθε μας βήμα. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η λογική λέει, ότι κλειστές πόρτες υπάρχουν όταν θες να κρύψεις κάτι, όταν θες και υπάρχει τρόπος να ευνοήσεις τους δικούς σου.

Όμως το Επιμελητήριο, είναι ένας Φορέας που και να θέλει δεν μπορεί να ευνοήσει κανέναν, για τους εξής λόγους:

Πρώτον, το Επιμελητήριο δεν έχει χρήματα να μοιράζει:

Τα ετήσια έσοδα του Επιμελητηρίου (κατά μέσον όρο), προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των μελών του όπως και από ΓΕΜΗ, πιστοποιητικά, ενοίκια κ.λ.π. που είναι περίπου 730.000 ευρώ.

Αυτά δαπανώνται ως εξής:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ

ΠΟΣΟ

(σε ευρώ)

Μισθοδοσία Επιμελητηρίου και Αναπτυξιακής, νομικοί, λογιστές.

530.000

Συμμετοχή σε Εκθέσεις Ελλάδα και εξωτερικό, συνέδρια.

65.000

Επιχορηγήσεις, χορηγίες σε διαφόρους φορείς που στηρίζει το Επιμελητήριο, όπως στον Δήμο Αιγίου για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, τον Δήμο Χαλανδρίτσας για την ετήσια Έκθεση, τον ΣΚΕΑΝΑ για την WESTIA,  συμμετοχή στην PATRAS IQ, στον ΑΟΠ για το PICK, την 6η ΕΜΑΚ και πολλές εκδηλώσεις από Φορείς που φέρνουν επισκέπτες και εισόδημα όπως και υποστήριξη σε κοινωνικούς φορείς.

38.000

 

Συμμετοχή σε κεφάλαιο εταιρειών που συμμετέχει το Επιμελητήριο.

14.000

Συντηρήσεις, εκτυπώσεις.

26.000

 

Δημοσιεύσεις στο σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης όλης της Αχαΐας

6.500

Φόρος εισοδήματος ΕΝΦΙΑ.

13.000

ΔΕΗ, θέρμανση, ταχυδρομικά, καθαρισμοί κ.λ.π.

26.000

Αυτά είναι τα χρήματα και εκεί πάνε.

Δεν ξέρουμε  ποιους θεωρούν κολλητούς και ευνοημένους όσοι διαδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Και μάλιστα με τον νοικοκυρεμένο τρόπο που διαχειριζόμαστε αυτά τα λεφτά κατορθώσαμε να αυξήσουμε κατά 200 χιλιάδες ευρώ τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου.

Και για την οικονομική διαχείριση δεχόμαστε κάθε χρόνο  ελέγχους τόσο από ορκωτούς λογιστές, όσο και από το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης που είναι η εποπτεύουσα αρχή και  εγκρίνει τις οικονομικές καταστάσεις και  τον απολογισμό.

Επίσης, όλες οι αποφάσεις, αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει ο καθένας τη δυνατότητα να ελέγξει που πάει κάθε ευρώ του Επιμελητηρίου.

Αυτή είναι η αλήθεια.

 

Δεύτερον, όσον αφορά στο ΕΣΠΑ:

  • Οι αξιολογητές των προτάσεων που καταθέτουν οι Επιχειρήσεις είναι τεχνοκράτες που έχουν ορισθεί από αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου και επιλέγονται για αξιολόγηση με κλήρωση.
  • Όταν ο αξιολογητής αξιολογεί μια πρόταση δεν γνωρίζει σε ποια εταιρία αντιστοιχεί. Ισχύει ό,τι συμβαίνει και στις Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθητών: ο διορθωτής δεν ξέρει το γραπτό ποιου μαθητή διορθώνει.
  • Η αξιολόγηση γίνεται με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου και δεν έχει καμία παρέμβαση ούτε το Επιμελητήριο ούτε η Διαχειριστική.

Πολύ απλά, και να θέλαμε δεν θα μπορούσαμε να ευνοήσουμε κάποιον. Πάντως, ούτε μπορούσαμε, αλλά ούτε θέλαμε.

Λειτουργήσαμε με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία. Η πόρτα του Επιμελητηρίου ήταν ανοιχτή για όλους και αυτό αποδεικνύεται από τις πρωτοβουλίες που πήραμε και μεταξύ άλλων είναι:

  • Κάναμε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην Κυβέρνηση για τη ρύθμιση των σεισμοδανείων και πυροδανείων,  ένα θέμα που αφορά άμεσα περισσότερους από 2.000 (δύο χιλιάδες) επαγγελματίες και επιχειρήσεις της Αχαΐας.
  • Κάναμε 246 διαβήματα μέσω επιστολών και προσωπικών επισκέψεων σε Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες, με αιτήματα που απασχολούσαν το σύνολο σχεδόν των μελών του Επιμελητηρίου και την περιοχή γενικότερα, σε Υπουργεία, υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε Τράπεζα Ελλάδος, Τράπεζες κ.λ.π.

Για τις ενέργειες αυτές ενδεικτικά αναφέρουμε ότι την περίοδο 2015 - 2017 λάβαμε 84 ευχαριστήριες επιστολές από Υπουργεία, Επιχειρήσεις-μέλη μας κ.λ.π.

  • Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων διοργάνωσε 92 εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές ευθύνης της, για να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
  • Διοργανώσαμε 112 ενημερωτικές ημερίδες με θέματα τους Επενδυτικούς Νόμους, για τις εμπορευματικές οδικές μεταφορές, για τις ενισχύσεις των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, για την εργατική νομοθεσία, για τους εξαγωγείς και γενικά την εξωστρέφεια, τα logistics, χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, την συσκευασία, την ποιότητα κ.α.
  • Διοργανώσαμε 9 δωρεάν σεμινάρια με περισσότερες από 250 συμμετοχές με θέματα: Στρατηγική & Marketing για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Τεχνικές πωλήσεων και διαπραγματεύσεων, Προώθηση των εξαγωγών σε ξένες αγορές, Εκπαίδευση και συμβουλευτική σε θέματα εξωστρέφειας, Χρήση νέων τεχνολογιών σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης ίδρυσης start-up, Προώθηση και διεθνοποίηση προϊόντων, Διαδραστικό πρόγραμμα εκμάθησης κώδικα,  Social media και το διαδίκτυο για τους επαγγελματίες και τις ΜμΕ,  Βέλτιστες πρακτικές προώθησης των εξαγωγών.
  • Φιλοξενήσαμε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου με δωρεάν παραχώρηση 120  Εκδηλώσεις Πολιτιστικών Φορέων και Αθλητικών Συλλόγων όπως και Συλλόγων κοινωνικού προσανατολισμού. Για την διοργάνωση και προσφορά όλων των ανωτέρω εκδηλώσεων, ανακαινίσαμε την κεντρική αίθουσα με νέο ηχητικό εξοπλισμό, νέα καθίσματα, βαψίματα, μάρμαρα κ.λ.π.
  • Υπήρξε συνεχής ενημέρωση των μελών μας με αποστολή NEWS LETTER σε 5.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις μελών κάθε εβδομάδα. Αξιοποιώντας την επικοινωνία μέσω e-mail ενημερώναμε τα μέλη μας κάθε εβδομάδα και εξοικονομήσαμε 100.000 ευρώ το χρόνο που κόστιζε η έκδοση του διμηνιαίου περιοδικού.

Στο Επιμελητήριο Αχαΐας, κατά την διάρκεια της θητείας μας λειτούργησαν τα ακόλουθα γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης των μελών μας:

  • Στο ισόγειο, γραφείο ενημέρωσης και δημοσιότητας, της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  στελεχωμένο με δύο άτομα.
  • Στο ισόγειο επίσης, γραφείο ενημέρωσης και στήριξης των εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων από τα στελέχη του Achaia Values.
  • Στον πρώτο όροφο, γραφείο ενημέρωσης για τις συμμετοχές σε διεθνείς και εθνικές εκθέσεις των μελών μας όπως και για την διοργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων από την Προϊσταμένη Τμήματος Τεκμηρίωσης - Ενημέρωσης & Δημ. Σχέσεων του Επιμελητηρίου.
  • Στον πρώτο όροφο, γραφείο ενημέρωσης, συμβουλευτικής και στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών  με λειτουργία της μορφής του συμπαραστάτη της επιχείρησης από τον Ειδικό Σύμβουλο.

Δεν υπήρξε ούτε ένα μέλος που να απευθύνθηκε στο Επιμελητήριο για κάποιο νόμιμο και δίκαιο αίτημά του και να μην βρήκε ανταπόκριση και συμπαράσταση.

Αυτή είναι η αλήθεια!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά