Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Συναντήσαμε τυχαία τον Αλεξάντερ Πέιν στη Ρήγα Φεραίου της Πάτρας!

Συναντήσαμε τυχαία τον Αλεξάντερ Πέιν στ...
Μαρτάτος Tάκης

Ήταν μαζί με τη σύζυγο του Μαρία Κόντου και τη μόλις 2 μηνών κορούλα τους

Παρότι τον είχαμε ξανασυναντήσει προ δυόμιση ετών όταν και είχε επισκεφθεί τη γενέτειρα του το Αίγιο μαζί με τη μητέρα του μετά από πρόσκληση της Δημοτικής αρχής, ήταν σίγουρα μία αναπάντεχη έκπληξη να τον συναντήσουμε μέρα μεσημέρι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στην Πάτρα να βολτάρει μαζί με την Αιγιώτισσα σύζυγο του Μαρία Κόντου και τη μόλις δύο μηνών κορούλα τους που γεννήθηκε σε μαιευτήριο της Πάτρας.

Ο λόγος ασφαλώς για τον 56χρονο Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν (Αλέξανδρο Παπαδόπουλο), ο οποίος το τελευταίο διάστημα λόγω της γέννησης της κόρης του βρίσκεται συνεχώς στην Ελλάδα. Μάλιστα προ λίγων εβδομάδων ήταν και στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης όπου και προβλήθηκε η ολοκαίνουρια ταινία του «Downsizing – Μικρόκοσμος».

Ντυμένος casual και έχοντας πλάι του την σύζυγο του και το μωράκι τους στο καροτσάκι, κοντοστάθηκαν μόλις τους μιλήσαμε. Ξαφνιάστηκαν λίγο και αφού ζητήσαμε ευγενικά μία φωτογραφία, συνέχισαν την χαλαρή βόλτα τους στον δημοφιλή πεζόδρομο της Πάτρας που το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου 2017 είχε κάπως λιγότερο κόσμο. Μας έκανε εντύπωση που βάδιζαν αγκαλιασμένοι με τη Μαρία Κόντου που η οικογένεια της κατάγεται από το Αίγιο να έχει περάσει τρυφερά το χέρι της στον ώμο του χαμογελαστού και απλού Αλεξάντερ Πέιν. Ο Πέιν στα 20 και πλέον χρόνια που δουλεύει στον κινηματογράφο έχει καταφέρει να κερδίσει 2 Όσκαρ καλύτερου σεναρίου και να συνεργαστεί με σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Τζορτζ Κλούνει, ο Τζακ Νίκολσον, ο Μπρους Ντερν και τώρα στον «Μικρόκοσμο» με τον 47χρονο Ματ Ντέιμον.

Αρχές Ιανουαρίου περιμένουμε να δούμε τη νέα σας ταινία στην Ελλάδα, του είπαμε και χαμογέλασε. Ελπίζετε θα είστε πάλι υποψήφιος στα Όσκαρ τον ρωτήσαμε επίσης και κούνησε τους ώμους. Προλάβαμε να του αναφέρουμε και το χαμό που γίνεται στο Χόλυγουντ με το σκάνδαλο με τον μεγαλοπαραγωγό Χάρβει Γουαινστάιν αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάποιο σχόλιο. Είχε και ο Πέιν συνεργαστεί στο ξεκίνημα της καριέρας του με τον συγκεκριμένο παραγωγό.

Όσο για το «Downsizing – Μικρόκοσμος», ο ίδιος έχει πει στο Entertainment Weekly ότι το φιλμ μιλά για ένα από τη φύση του παράλογο θέμα αλλά προσπαθεί να το κάνει με σοβαρότητα και πάθος. Το θέμα του φιλμ έχει να κάνει μ’ ένα ζευγάρι (οι Ματ Ντέιμον και Κρίστεν Γουίγκ) που δέχονται να μικρύνουν πολύ σε μέγεθος, μία απόφαση με  αναπάντεχες εξελίξεις και συνέπειες. Ο σατιρικός τόνος του φιλμ, όπως γράφτηκε αγγίζει και θέματα όπως η μετανάστευση και το περιβάλλον, ωστόσο ο Αλεξάντερ Πέιν διστάζει να χαρακτηρίσει την ταινία του πολιτικών αποχρώσεων.

Στο τυχαίο αυτό συναπάντημα στην Ρ. Φεραίου και Παντανάσσης ήταν και η φωτογράφος Φαύστα Φραντζή. «Ο κ. Πέιν είναι διάσημος σκηνοθέτης του Χόλυγουντ», της είπαμε παρότι είναι αλήθεια ότι ο Αλεξάντερ Πέιν ξεκίνησε καθαρά από τον στίβο του Αμερικανικού ανεξάρτητου κινηματογράφου με την «Πολίτη Ρουθ» με τη Λόρα Ντερν που είχε ξεχωρίσει στο Φεστιβάλ του Sundance στη Γιούτα το 1996 και συνεχίζει ακόμη και σε πιο μεγάλες παραγωγές να κρατά τον ανήσυχο, Ανεξάρτητο αέρα και ματιά του.

Το «Downsizing» που αναμένεται με ενδιαφέρον από τους σινεφίλ, βγαίνει στις ΗΠΑ στις 22 Δεκεμβρίου 2017.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight