Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το δουλεμπόριο καλά κρατεί στην Αφρική…

Το δουλεμπόριο καλά κρατεί στην Αφρική…

Η Ιντερπόλ συνέλαβε 40 διακινητές και έσωσε 500 ανθρώπους σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής

Σαράντα ύποπτοι συνελήφθησαν και 500 άνθρωποι διασώθηκαν μετά από σαρωτικές επιχειρήσεις εναντίον διακινητών σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, ανακοίνωσε σήμερα η Ιντερπόλ. Η επιχείρηση αυτή της διεθνούς αστυνομίας σημειώθηκε σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει παγκόσμια κατακραυγή με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Το βίντεο έδειχνε Αφρικανούς να πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη, μια χώρα που αποτελεί "κόμβο" για πολλούς μετανάστες που επιχειρούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Στην ανακοίνωσή της η Ιντερπόλ αναφέρει ότι περίπου 500 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 236 ήταν ανήλικοι, διασώθηκαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο Τσαντ, το Μαλί, τη Μαυριτανία, τον Νίγηρα και τη Σενεγάλη. Συνελήφθησαν 40 ύποπτοι διακινητές.

"Τα αποτελέσματα αυτής της επιχείρησης υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή του Σάχελ, είπε η συντονίστρια της επιχείρησης, Ινοσέντια Απόβο.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως εμπορία ανθρώπων, εκμετάλλευση ανηλίκων και εξαναγκαστική εργασία. "Κατηγορούνται ότι ανάγκαζαν τα θύματα σε επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, από επαιτεία μέχρι πορνεία", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις