Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιβεβαιώθηκε το ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα

Επιβεβαιώθηκε το ταξίδι του Ερντογάν στην Αθήνα

Την επιβεβαίωση έκανε το αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή

Επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου το ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Ο Ερντογάν θα γίνει ο πρώτος Πρόεδρος της Τουρκίας που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα ως πρωθυπουργός της γείτονας χώρας και θα έρθει στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες με τη νέα του ιδιότητα. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά φημολογείται ότι θα είναι το διήμερο 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε Τούρκος πρόεδρος την Ελλάδα ήταν το 1952, ο Τζελάλ Μπαγιάρ.

«Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και συνέχισε:

«Συνάντηση των δύο πλευρών θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Το πρώτο, όπως είπε, αφορά τη διασύνδεση ανάμεσα στο λιμάνι της Σμύρνης και της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά αγαθών, το δεύτερο τη σιδηροδρομική σύνδεση Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης και το τρίτο τη δημιουργία γέφυρας στο συνοριακό σταθμό των Κήπων».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις