Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ "ΣΤΕΛΛΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ" ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Η ΠΑΤΡΙΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ ΓΙΑ 2η Χ...

Στο ρόλο μιας κόρης με κόμπλεξ κατωτερότητας

Το Εθνικό Θέατρο, παρουσιάζει για 2η σεζόν στο Κτίριο Τσίλλερ - Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου, στην Αθήνα, το έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου», μία παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία και προκάλεσε έντονες συζητήσεις την περασμένη θεατρική περίοδο.

Στο έργο παίζει και πάλι η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου που αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Εθνικού και έκανε αίσθηση παίζοντας στην κινηματογραφική ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Επίσης το περασμένο καλοκαίρι η ταλαντούχα και φωτογενής Έλλη Τρίγγου συμμετείχε και στην Βρετανική τηλεοπτική σειρά «The Durrells» του καναλιού ITV που γυρίστηκε στην Κέρκυρα και ενσάρκωσε μια Ελληνίδα, κόρη μαφιόζου της εποχής, τον οποίο υποδύεται ο επίσης Πατρινός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Όπως η ίδια η Έλλη Τρίγγου ανέφερε στην lifo.gr, στην παράσταση του Γιάννη Οικονομίδη που θα συνεχιστεί στο Εθνικό Θέατρο έως τις 21 Ιανουαρίου 2018, υποδύεται την Ανθή, τη μεσαία κόρη της οικογένειας Γερακάρη. Είναι το κοριτσάκι του μπαμπά που κάνει τα πάντα για να είναι σωστή, που ακολουθεί πιστά τη βίβλο της οικογένειας, αλλά έρχεται πάντα δεύτερη. Ο μπαμπάς της ήρθε κάποια στιγμή από το χωριό στην Αθήνα και μέσω του υποκόσμου κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία την οποία απολαμβάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας με αντάλλαγμα την απόλυτη εξάρτηση και υπακοή τους σε αυτό τον άντρα.

«Είμαστε όλοι μολυσμένοι από κόμπλεξ κατωτερότητας, βρόμικα χρήματα και βία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Έλλη Τρίγγου στην εβδομαδιαία free press εφημερίδα lifo (lifo.gr), προσθέτοντας ότι ο δεσμός της οικογένειας είναι πολύ στενός, ασφυκτικός. Για την Ανθή είναι ότι πιο πολύτιμο, η προστασία της, γι' αυτό παθαίνει τόσο μεγάλη ταραχή με όλο αυτό που φέρει η αδερφή της Στέλλα Γερακάρη (στο ρόλο η Ιωάννα Κολλιοπούλου). «Έχει έρθει η ώρα να "καθαρίσει" το όνομά μας, να μπει ο μπαμπάς στην πολιτική και η Στέλλα κάνει τρέλες. Και οι τρέλες σε αυτό το σπίτι πληρώνονται ακριβά».

Είναι το πρώτο έργο που έγραψε και σκηνοθέτησε αποκλειστικά για το θέατρο ο κινηματογραφιστής Γιάννης Οικονομίδης γνωστών ταινιών όπως το «Σπιρτόκουτο», ο «Μαχαιροβγάλτης» και «Το μικρό ψάρι».

Με αφορμή έναν απαγορευμένο έρωτα, το έργο καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα και ανατέμνει έναν κόσμο εδραιωμένο στο ψέμα, το χρήμα, τη χυδαιότητα και το έγκλημα. Το όνειρο της κοινωνικής ανόδου και της υλικής ευμάρειας εξουδετερώνει κάθε αξία και διαβρώνει συμπεριφορές και συνειδήσεις.

Σε μια οικογένεια όπου ο νόμος του πατέρα-αφέντη εφαρμόζεται με «μαφιόζικες» μεθόδους, η Στέλλα αρνείται να παντρευτεί αυτόν που της επιβάλλεται από το περιβάλλον της και επιμένει για το αυτονόητο δικαίωμα της προσωπικής επιλογής. Ο έρωτας όμως, ή οποιαδήποτε άλλη έκφραση ατομικής ελευθερίας, ακυρώνεται μπροστά στο συμφέρον, που υποχρεώνει σε υποταγή στις ειλημμένες αποφάσεις. Αξιοπρέπεια, ηθική τάξη και συναισθήματα θεωρούνται πολυτέλεια.

Το «Στέλλα κοιμήσου» γράφτηκε με τη δημιουργική συμμετοχή των ηθοποιών της παράστασης κατά τη διάρκεια των προβών. Κάθε παράσταση είναι ξεχωριστή καθώς ο λόγος διαμορφώνεται ζωντανά με βάση ένα δομημένο σενάριο και εξελίσσεται σύμφωνα με την ειδική θερμοκρασία της επαφής ηθοποιών και θεατών.

Η παράσταση συμμετείχε και στα 52α Δημήτρια στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2017 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης

Επιμέλεια κειμένου: Βαγγέλης Μουρίκης

Σκηνικά: Ιουλία Σταυρίδου

Κοστούμια: Γιούλα Ζωιοπούλου

Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος

Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Βοηθός σκηνοθέτη – Επιμέλεια Κίνησης: Αντώνης Ιορδάνου.

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αντώνης Ιορδάνου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Μάγια Κώνστα, Καλλιρρόη Μυριαγκού, Γιάννης Νιάρρος, Φίλιππος Παπαχριστοδούλου, Στάθης Σταμουλακάτος στο ρόλο του Αντώνη Γερακάρη και η Έλλη Τρίγγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture