Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μαθητές σχολείων στο "Περί Σκιών" για «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη»

Πάτρα: Μαθητές σχολείων στο "Περί Σ...

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2017

Στο Περί Σκιών στην οδό Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος, στην Πάτρα, έχει  καθιερωθεί ο θεσμός των επισκέψεων σχολείων στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης με ένα ενημερωτικό διαδραστικό πρόγραμμα ξεναγήσεων καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες των μαθητών-εκπαιδευτικών.

Από τη Δευτέρα 4/12/2017 δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία αλλά και παιδικοί σταθμοί θα επισκέπτονται το «Περί Σκιών» για να παρακολουθήσουν οι μαθητές την εορταστική παράσταση «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο του Καραγκιόζη» απολαμβάνοντας ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα και μια ευκαιρία να ονειρευτούν αποχαιρετώντας το 2017.

Μια παράσταση προσαρμοσμένη στο πνεύμα των ημερών με τον Καραγκιόζη να φοράει τα γιορτινά του ντυμένος Αη-Βασίλης και τους άλλους ήρωες της σκηνής του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού να χαρίζουν άπλετο γέλιο, αγάπη, χαρά και αισιοδοξία.

Ο χώρος διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές σκαλιστές φιγούρες και σκηνικά του θεάτρου σκιών. Πριν την παράσταση πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, τη διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, την ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών, τη προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες-πρωταγωνιστές) και τη διαδικασία κατασκευής φιγούρας.

Πληροφορίες για προγραμματισμένες επισκέψεις-παραστάσεις σχολικών μονάδων στα τηλ. : 6977355402, 6934254616, 2610452320.

Περί Σκιών:  Νόρμαν 20, Αγ. Διονύσιος, Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture