Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατέβηκαν τα πανό των αναρχικών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας

Κατέβηκαν τα πανό των αναρχικών και της ...
Βγενόπουλος Φάνης

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου

Βγήκαν τα πανό των αναρχικών και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που βρίσκονταν στο πλέγμα της σκαλωσιάς του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Τα πανό είχαν προκαλέσει ποικίλα σχόλια των περαστικών.

Ιδιαίτερες αντιδράσεις υπήρξαν για το πανό των αντιεξουασιαστών οι οποίοι αυτοπεριορίζονται ως αντισπισιστές και διαμαρτύρονται για την εκμετάλλευση των ζώων. Μάλιστα, μετά την ανάρτηση του πανό, υπήρξαν δυο επιθέσεις, τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου, σε κατάστημα με είδη γούνας και σε κρεοπωλείο, ενώ στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου έγιναν στόχος το αυτοκίνητο της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας, αλλά και ένα κατάστημα πώλησης ειδών για κατοικίδια.

Να σημειωθεί ότι την ευθύνη για τα χτυπήματα της 10ης Νοεμβρίου είχε αναλάβει με προκήρυξη που δημοσίευσε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ανάσα Εξεγερμένων».

Το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε τοποθετηθεί από την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, όπου το κόμμα προχώρησε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Καταλονία και εξέφραζε την αλληλεγγύη της οργάνωσης στην προσπάθεια ανεξαρτητοποίησης των Καταλανών από την Ισπανία.

Πλέον τα μόνα πανό που υπάρχουν στη σκαλωσιά είναι αυτά που διαφημίζουν τις δυο θεατρικές παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, της παιδικής παράστασης «Ελίζα» και της «Fuente Ovejuna, Η πηγή των αμνών» του Λόπε Ντε Βέγκα που θα ανέβει από το προσεχές Σάββατο 25/11 στη σκηνή του «Απόλλωνα».

Στο μεταξύ τα συνεργεία συντήρησης του διατηρητέου κτιρίου συνεχίζουν με πυρετώδεις ρυθμούς τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό μέρος του θεάτρου.

Δείτε τα πανό που κατέβηκαν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις