Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τραχήλη: Η κυβέρνηση θεωρεί… πάρεργο τον πρωτογενή τομέα

Α. Τραχήλη: Η κυβέρνηση θεωρεί… πάρεργο ...

Δήλωση για το προσυνέδριο της ΝΔ

«Η σημερινή κυβέρνηση αρνείται να δει το αυτονόητο. Ότι ο πρωτογενής τομέας, αν στηριχθεί, μπορεί ν’ αποτελέσει ατμομηχανή εξόδου της χώρας απ’ την κρίση. Αντ’ αυτού, με την πολιτική της, πιέζει απελπιστικά τους αγρότες και κτηνοτρόφους και μειώνει την δυναμική και την ανταγωνιστικότητα του κλάδου».

Αυτό επεσήμανε σε δήλωση της το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα του Προσυνεδρίου του κόμματος που φιλοξενήθηκε στην Λάρισα.

«Η γεωργία και η κτηνοτροφία είναι οι κατ’ εξοχήν κλάδοι που μπορούν να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία, να συμβάλλουν αποφασιστικά στην μείωση της ανεργίας, να παράξουν πλούτο για την χώρα και να στηρίξουν τις εξαγωγές.

Εν τούτοις, το βλέπουμε καθαρά στην Αχαΐα και σε όλη την Δυτική Ελλάδα, οι παραγωγοί μένουν μακριά από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης η οποία, με ημίμετρα και χωρίς προσανατολισμό, αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα», πρόσθεσε η κ. Τραχήλη.
Εστιάζοντας, παράλληλα, σε τέσσερα σημεία από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στο Προσυνέδριο της Λάρισας.

•    Πρώτον, στην μείωση του συντελεστή φόρου εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων από το 22% στο 9%, με παράλληλη αποκατάσταση και άλλων φορολογικών αδικιών ή αντίμετρων, όπως ο φόρος στο κρασί.

•    Δεύτερον, στην δραστική απλοποίηση της αδειοδότησης σταυλικών εγκαταστάσεων μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων.

•    Τρίτον, στην αξιοποίηση προγραμμάτων που αφορούν στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων αγροτών.

•    Και, τέταρτον, στον αναπροσανατολισμό των παραγωγών σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλότερη κερδοφορία.

«Χωρίς δραστική τόνωση του πρωτογενούς τομέα η ελληνική οικονομία δεν πρόκειται να μπει σε τροχιά ανάκαμψης. Αυτό που οι πάντες αναγνωρίζουν ως αναγκαιότητα, η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει ως… πάρεργο», σημείωσε η κ. Τραχήλη."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις